Dodatna oprema za voznika in motor

Ko postanemo ponosni lastnik novega motorja je povsem smiselno kupiti dodatno opremo, ki nam bo olajšala izkušnjo vožnje. Seveda je nov motor, tak kot je, povsem sposoben opravljati vse funkcije brez dodatkov ampak ni nič narobe, če ga izboljšamo. Dodatna oprema za motorje doda motorju nove zmožnosti in vozniku zadovoljstvo, da je motor v top formi. Seveda motoristi to tudi počnejo, da izboljšajo izgled in hitrost motorja, odvisno seveda kakšno dodatno opremo kupijo za svoj motor.

Continue reading “Dodatna oprema za voznika in motor” »

Kako pomembni so senčniki za avto

Sonce med vožnjo z avtom nam nagaja na različne načine. Voznik se pred njim najbolje lahko zaščiti s sončnimi očali, ki so pri vožnji v sončnih dneh skorajda nujna. Še posebej to velja za sončne zimske dni, ko se svetloba sonca odbija od snega in povzroči neprijetno bleščanje. Sopotniki v vozilu pa se pred soncem lahko zaščitijo tudi s posebnimi senčniki za avtomobilska stekla. Slednje se lahko namesti tako na zadnja stranska stekla avtomobila kot tudi na zadnje vetrobransko steklo.

Continue reading “Kako pomembni so senčniki za avto” »

Rezervni avtodeli za starejše modele avtomobilov

V kolikor ste tudi vi med tistimi, ki so zaljubljeni v svoj avtomobil, mu gotovo želite privoščiti najboljše. Ne glede na to, da obstajajo novejši in hitrejši modeli, ste odločeni, da boste podaljšali življenjsko dobo svojega konjička. Previdno in pogosto ga pregledujete, iščete okvare in redno menjate rezervne dele. Zavedate se, da je letna investicija morda dražja, vendar obenem vedno vozite svoj avto, ki vas ne pušča na cedilu. Rezervni avtodeli so morda res bili v preteklosti dostopni le v fizični trgovini, sedaj pa jih prodaja tudi spletna trgovina z avtodeli. Na njem boste našli tudi predmete, za katere so fizične trgovine dejale, da niso več dostopni.

Continue reading “Rezervni avtodeli za starejše modele avtomobilov” »

Gumi korita za prtljažnik popolnoma zaščitijo tla

S koritom zaščitimo prtljažnik pred vlago, umazanijo in obrabo. Zaradi trpežnega materiala in natančnega prileganja, ne prihaja do izlitja ali zamazanosti sedežev ter dna vozila. Korito enostavno namestimo in odstranimo iz avtomobila, brez obiskov serviserjev. Čiščenje je enostavno in hitro. Manjšo umazanijo preprosto očistimo z vlažno krpo. Ob trdovratnejšim madežih, pa ga vzamemo iz vozila ven, očistimo s čistilnim sredstvom in posušimo.

Continue reading “Gumi korita za prtljažnik popolnoma zaščitijo tla” »

Najem avtomobila za začetnike

Najem avtomobila zna vzeti veliko časa in zahteva obilo našega truda. Ne samo, da moramo izbrati model in znamko, temveč moramo biti pozorni tudi na skrite stroške in dodatne zahteve. Iskanje zgolj na podlagi cene se ne izplača. Prepričati se morate tudi o dodatnih stroških in zavarovanju. Začnite z raziskovanjem različnih ponudnikov, preučite potrebno dokumentacijo, najemite avtomobil ter ga vrnite nazaj v istem stanju, kot je bil pred najemom.

Continue reading “Najem avtomobila za začetnike” »

Najboljši moto kovčki za vaš motor

Vožnja po ovinkasti cesti, izogibanje in prehitevanje avtomobilov ter odličen razgled med vožnjo na poti do morja, so sanje velikega števila ljudi. Pri tem potrebujete tudi obilo prtljage, saj morate s sabo vzeti rezervno obutev, obleko, hrano, pijačo ter v primeru kampiranja tudi šotor in spalko. Vse to sicer lahko pospravite v nahrbtnik, vendar bo slednji med vožnjo postal breme.

Continue reading “Najboljši moto kovčki za vaš motor” »

Senčniki za avto, da otrokom ni vroče

Preberite si tudi članek, ki govori o tem, kako se lahko pred povišano temperaturo zaščiti vaše vozilo, na povsem mehanski način. Na robove oken se lahko pritrdijo senčniki za avto, ki dokazano znižajo količino sončnih žarkov, ki prodrejo v vozilo, znižajo temperaturo in hkrati še vedno omogočajo, da se okno odpre, da se voznik in potniki nadihajo zraka, vendar pa mreža ostane napeta preko odprtine, kar pomeni, da preprečuje tako vdor prahu in druge umazanije v vozilo, kot tudi mrčesa in rahlega dežja.

Continue reading “Senčniki za avto, da otrokom ni vroče” »

Gledringove avtomobilske gumijaste preproge navdušujejo

Svoje prostore, kjer se veliko nahajamo, imamo radi urejene do najmanjše potankosti. Ljudje ogromno časa preživimo tudi v svojih avtomobilih. Ni nam pomembna samo zunanjost in moč vozila, ampak tudi notranjost. Ko govorimo o notranjosti, mislimo predvsem na opremljenost. Pa ste že kdaj slišali za Gledring?

Gledring je podjetje, ki se ukvarja predvsem s proizvodnjo gumijastih tipskih preprog za avtomobile. Tudi v Sloveniji ima lastno proizvodnjo. Ponaša se z več kot štiristotimi različnimi modeli avtomobilskih preprog. Poleg tega pa je adut podjetja tudi najkrajši odzivni čas pri usvajanju novih tovrstnih izdelkov. So na evropskem vrhu glede na samo proizvodnjo.

Continue reading “Gledringove avtomobilske gumijaste preproge navdušujejo” »

Imate nov avto? Naj ostane lep in čist!

Kot zaščita avtomobilskih tal se odlično obnesejo gumijaste preproge za avto! Če imate z njimi slabe izkušnje, je to zato, ker ste imeli v avtu tepihe slabe kakovosti – slaba guma namreč lahko začne smrdeti ali oddajati barvo. Po drugi strani pa so tepihi, ki so narejeni iz kvalitetne gume, brez vonja, poleg tega pa tudi ne puščajo barve. Takšni tepihi so zagotovo najboljša izbira. Naj vam razložimo, zakaj!

Kako zaščititi avtomobilska tla?

Tla v novem avtu je nujno čim prej zaščititi s primernimi tepihi. Na trgu so na voljo zelo raznoliki izdelki v ta namen: od izredno poceni pa do dražjih različic, med katerimi so tak tekstilne kot gumijaste preproge za avto. Tiste najcenejše variante so navadno izredno tanke, poleg tega pa se robovi radi začnejo vihati. To je lahko zelo neprijetno oziroma nas začne celo ovirati med vožnjo. Še bolj neprijetno pa je, če se tepihi med vožnjo premikajo, kar se tudi rado zgodi.

Continue reading “Imate nov avto? Naj ostane lep in čist!” »

Ventilator kabine za dober zrak

Dober zrak v avtu je vitalnega pomena za dobro počutje med vožnjo. K temu pa pripomore tudi ventilator kabine, ki skrbi za dotok svežega traka in za to, da ga je v kabini avtomobila vedno dovolj. Vendar se pogosto zgodi, da ventilator ne deluje tako kot bi moral. Gre namreč za enega od delov avtomobila, ki je nenehno v pogonu, zato se sčasoma velikokrat obrabi oziroma neha delovati brezhibno. Ker pa želimo imeti v avtomobilu dober zrak, moramo poskrbeti za zamenjavo ventilatorja.

Continue reading “Ventilator kabine za dober zrak” »