Ugodna in kakovostna svetila

Kupovanje luči oziroma svetil je vedno naporno. Med široko ponudbo se je namreč težko odločiti, kaj izbrati. Velikokrat se tako odločamo na podlagi oblike, dizajna in barve, ne pa na podlagi tehničnih lastnosti, čeprav so te vsekakor bolj pomembne. Svetila namreč kupujemo zato, ker želimo nekaj osvetliti. Njihova glavna funkcija je čim boljša osvetlitev. Temu so namenjena tako notranja kot zunanja svetila, med katerimi so na voljo različne vrste svetil. Zelo dobra tako v notranjosti kot zunaj je LED reflektor. Takšno svetilo je vsekakor pametna in funkcionalna izbira, za katero vam ne bo žal. Continue reading “Ugodna in kakovostna svetila” »

Poskrbite za udobno spanje

Naspani smo bolj kos novim izzivom, zato je pomembno, da poskrbimo za to. Brez dobre postelje pa to ni možno, zato je zelo pomembno, kakšno izberemo. Vsi vemo, kako neprijetno je na kakšnem potovanju, ko se znajdemo daleč stran od domače postelje. Na tistem pretrdem ali premehkem hotelskem ležišču si nikakor ne moremo spočiti, sploh če je to še prekratko ali preozko. Izbira postelje je zato zelo pomemben korak pri opremljanju vsakega doma. Continue reading “Poskrbite za udobno spanje” »

Električni roštilj je naprava za družabne ljudi

Predvsem v poletnem času se veliko družimo izven našega doma. Vreme nam omogoča, da lahko posedamo na vrtu in se družimo z našimi najbližjimi. Seveda pa je vsako druženje zagotovo še lepše, če je poskrbljeno tudi za dobro hrano in pijačo. V poletnih dneh je priljubljen predvsem žar, za katerega je značilno, da ga obožuje veliko ljudi. Ta pa je izjemnega okusa, če ga pripravimo kar na mestu dogajanja. Seveda pa za to potrebujemo primerno napravo. Električni roštilj je zagotovo idealna naprava, ki nam pomaga do izjemno dobre ter okusne hrane.

Continue reading “Električni roštilj je naprava za družabne ljudi” »

Obdarovanje na prvi novoletni dan

Obdarovanje za božič je pri nas postalo aktualno predvsem zadnjih nekaj let. V mojem otroštvu smo darila prejemali le od Miklavža in Dedka Mraza, sedaj pa se je razširilo tudi obdarovanje za božične praznike. V moji družini smo za Miklavža otroci prejeli predvsem kakšno manjšo pozornost, kot so recimo nogavice ali rokavice, sladkarije, mogoče kakšen lak za nohte (pri puncah) ali avtomobilček (pri fantih). Za božično večerjo in božično jutro daril običajno nismo prejemali, takrat smo postavljali božično drevesce in okraševali hišo.

Potem pa je prišlo s koncem leta tudi pravo obdarovanje z večjimi darili. Dedku Mrazu smo že ob začetku decembra pisali pismo z željami. In potem smo vsi nestrpno čakali Silvestrov večer in prvo novoletno jutro. Nekje v tem času, so se na skrivaj prikradla novoletna darila pod novoletno smreko. Še vedno imam žive spomine iz svojega otroštva ob pogledu na ogromne darilne pakete.

Continue reading “Obdarovanje na prvi novoletni dan” »

Izdelava pohištva v sodobnem času ne pozna meja

Kaj vse lahko vidimo v domovih naših znancev in prijateljev! Včasih se sploh ne moremo načuditi posameznim kosom pohištva. Kar ne moremo verjeti, da človeška domišljija lahko seže tako daleč. Seveda so v veliki meri za to krivi mojstri, ki jim zaupamo izdelavo pohištva. In to takega po meri. Mi jim podamo smernice ter ideje in seveda želje, oni pa potem vse to upoštevajo ter predlagajo še kaj svojega. In čudovit izdelek, ki ga lahko vidimo le redko kje, je tako gotov. Izdelava pohištva je torej postopek, ki vključuje svetovanje, projektiranje in izdelavo.

Continue reading “Izdelava pohištva v sodobnem času ne pozna meja” »

Kotne sedežne garniture omogočajo veliko prostora

Naša družina šteje že pet članov in ugotavljamo, da je kavč v dnevni sobi postal več kot le premajhen za nas. Sicer smo tja postavili še nekaj stolov, vendar to je na prvi pogled tako nenavadno in nič kaj lepo. Naša dnevna soba je tako bolj podobna neki mešanici prostorov. Prav zato se ne veselimo več gledanja televizije skupaj z družino ali pa opravil, ki smo jih včasih z veseljem počeli v te, prostoru.

Pod roke pa nam je nehote prišla reklama za moderne kotne sedežne garniture. Reklamiralo jih je znano in priljubljeno podjetje in to po izjemnih cenah. Zakaj pa ne, smo si mislili. Kavč lahko prodamo ali podarimo naši sosedi, stole pa spet nesemo nazaj na svoje mesto.

Continue reading “Kotne sedežne garniture omogočajo veliko prostora” »

Kje objaviti oglas – Oddam stanovanje Maribor

Moja dobra prijateljica se je v lanskem letu srečala s težavo oddajanja stanovanja v najem. Sama se je preselila v tujino za leto dni. Zato je želela svoje stanovanje v Mariboru oddati v enoletni najem. V postopek oddaje stanovanja se je podala zelo naivno. Na nekaj belih listov je natisnila letake, na katerih je pisalo oddam stanovanje Maribor in jih nalepila po soseski. Že v nekaj urah je prejela približno 50 klicev. Večinoma so ji ponagajali otroci in mladostniki iz soseske, saj se jim je zdelo zabavno poklicati simpatično sosedo.

Continue reading “Kje objaviti oglas – Oddam stanovanje Maribor” »