Psihoterapija – pogosto prava izbira

Pogosto slišimo ali pa beremo, da je pogovor rešitelj vseh naših težav. Verjetno se bomo strinjali s tem, saj smo namreč zagotovo že sami doživljali podobne situacije. Včasih pa so naše težave prezahtevne za prijateljeva ušesa, zato si moramo pomoč poiskati pri pravih strokovnjakih. Ena od terapij, ki jih za nas v takih primerih opravijo ljudje z izjemnimi izkušnjami na tem področju, se imenuje psihoterapija.

Continue reading “Psihoterapija – pogosto prava izbira” »

Praznik ljubezni je treba praznovati!

Ljubezen je nekaj lepega. Še lepše pa jo je deliti in si jo izkazovati. Zato tudi valentinovo ne bi smel biti le komercialen praznik, ampak praznik ljubezni. Dan, ko se posvetimo svojim najdražjim in si vzamemo čas zanje. Pri tem vam prav nič ni treba skrbeti, kako valentinovo praznujejo drugi, pa tudi darila za valentinovo niso nujna. Seveda pa se prav nihče ne brani, če od svoje ljubljene osebe dobi kakšno lepo malenkost. Bistvo pa je vsekakor v tem, da si iz tega skomercializiranega dneva narediti praznik ljubezni.

Continue reading “Praznik ljubezni je treba praznovati!” »

Žiga Kranjec

Predstavila vam bom prijatelja Žiga Kranjca, ki se profesionalno ukvarja z optimizacijo spletnih strani. Je odlična in zelo sposobna oseba, ki mi je pomagala pri ustvarjanju moje spletne strani. Spletna stran je bila narejena v sredini julija 2015 z namenom, da bom lahko svoje izkušnje delila z drugimi ljudmi in jim morda kakorkoli na ta način pomagala. Žiga Kranjec je tako stran oblikoval, in vzpostavil domeno, katera od takrat deluje pod imenom www.my-little-secrets.

žiga kranjec

Žiga Kranjec je oseba z zelo velikim srcem in je preprosto zelo iznajdljiv. Spodbuja me pri mojem pisanju in tako hkrati oblikuje spletno stran, ki dosega v zadnjem času odlične rezultate. Žiga Kranjec je oseba, ki me je postavila nazaj na noge in me tako ponovno spravila k pisanju blogov, daje mi razne nasvete in je preprosto eden boljših ljudi ki jih poznam. Žiga Kranjec se, kot sem že zgoraj omenila ukvarja z optimizacijo spletnih strani. S pomočjo njegovih izkušenj, znanja in iznajdljivosti tako moj blog uspeva in se razvija. Spoznala sva se na izletu v Frankfurt. Je zelo vredu oseba, krajšal mi je čas med potepanjem po mestu, vsekakor pa bi bil naš izlet kar prida dolgočasen, če ne bi spoznala njega. Hitro smo se ujeli in tako klepetali kar cel dan. Skupaj smo hodili na oglede razstav, pa na kosilo ter večerjo. Skupaj smo se zabavali ter raziskovali mesto.

Žiga Kranjec je ljubitelj nogometa tako kot jaz. Skupaj smo si tako ogledali nogometni stadion izven centra Frankfurta. Na poti nazaj smo skoraj zamudili naš prevoz a se je izkazalo za prijetno večerno rekreacijo. Žiga Kranjec je oseba z veliko začetnico! Tudi sedaj, ko nismo več v Frankfurtu se družimo, skupaj obiskujemo predavanja, ter se imamo lepo. Radi obiskujemo zabave ter tako uživamo naše študentsko življenje. Žiga Kranjec prihaja iz Postojne. Hvala ti za vse izkušnje in nasvete, hvala za odlično družbo in pomoč. Hvala ti in ostani še naprej tako super oseba kot si sedaj. Še na mnoga leta prijateljstva, Janja.

Valentinovo, praznik zaljubljencev

Valentinovo, praznik ljubezni, zaljubljencev in dobrih prijateljev, je tudi letos minil v znamenju cvetja, vošcilnic, drobnih daril in drugih pozornosti. Praznik je poganskega izvora, njegove arhaicne komponente je pozneje prikrilo kršcanstvo s svetnikom Valentina. Angleži so legendo o sv. Valentinu najbolje izdelali, nato pa so jo lansirali v Ameriko.

Tam se je praznik sekulariziral in popolnoma komercializiral ter se vrnil na staro celino in se razširil po svetu. V Indiji, na primer, ga še pred desetimi leti skoraj niso poznali, zdaj pa se je kljub obcasnim – tudi nasilnim – protestom razširil po vsej državi. Prebivalka indijske države Kašmir pred valentinovsko okrašeno trgovino.

Tip neustaljenega moškega

Zadnji teden v decembru še ne ve, kje bo praznoval, čez noč sprejme drugo službo in selitev v drug kraj. Zvečer prelista prospekte, zjutraj obišče spletni portal Nirvam ali Incontrissimi… To je stil življenja, ki takšnega moškega osrečuje. Imenuje ga hlepenje po svobodi, vendar se za vsem skriva le velik strah – strah pred bližino sočloveka in izgubo lastne individualnosti. Utesnjuje ga že ustaljen življenjski ritem ali ideja lastništva, dolgoročnih obveznosti ne zna sprejeti, v trajnem partnerstvu pa ga muči strah, kaj vse bo v življenju zamudil.

Napoved psihologov: ko začuti navezanost na partnerico, se spomni na vse tiste ženske, ki so ga že zdavnaj odpisale. Če se spusti v trajno razmerje, skupno gospodinjstvo in načrtovanje družine, se utegne kmalu končati. Prej ali slej ga zagrabi potreba, da znova okusi košček svobode, svoj nagon po begu pa poteši z avanturami. In če sreča sorodno dušo, ga je le težko zadržati. Obljubiti zna, da se avantura ne bo ponovila, kar pa z drugimi besedami pomeni, da postane le previdnejši.Za zvezo s takšnim moškim je primerna ženska, ki sprejme neobičajno partnerstvoločeni stanovanji, zveza le ob koncu tedna – in ki ima dovolj svojih konjičkov, da ga ne pogreša vsak trenutek.

A Single Man
A Single Man (Photo credit: Wikipedia)