Črna barva prinaša težave

Imate nov črn ali temno moder kos garderobe, koža pa vas kar naprej srbi, čeprav niste alergik in ste za pranje uporabljali prašek, ki ste ga vajenič Dermatologi opažajo, da kontaktno alergijo čedalje pogosteje povzročajo izdelki, ki so obarvani z omenjenima temnima barvama.

Ali so težave alergijskega izvora, vam bo s testom potrdil ali ovrgel zdravnik. Možgani za počasen začetek Znano je, da se moramo pred telesno dejavnostjo vsaj malo ogreti. A niso le mišice tiste, ki potrebujejo začetno spodbudo za boljše in varnejše delovanje, pravijo nemški nevrologi. Tudi možgani ne morejo v kratkem času razviti svojih sposobnosti do najvišjih zmožnosti. Šolarji pred preskusi znanja in odrasli pred pomembnimi sestanki naj ne pozabijo zjutraj razmigati centralnega živčnega sistema. Ogrevanje naj bo zabavno.

Rešujte kakšno uganko ali prikličite v spomin dogodke iz preteklosti, ki se jih ne spominjate ravno najbolje. Takšni impulzi spodbudijo centre za spomin in razmišljanje k hitremu in učinkovitemu reševanju problemov. Nov test za nosečnice Premalo aktivna ščitnica se kaže kot zaspanost in nejevoljnost, slabše prenašanje nizkih temperatur, zaprtost, slabši apetit in naraščanje telesne teže. Koža postane groba in suha. Takšne in še druge znake opazijo bolniki, ki imajo občutno zmanjšano delovanje ščitnice in zato poiščejo zdravniško pomoč.

Samo nekoliko slabšemu delovanju ščitnice, ki še ne prinese nobenih sprememb v telesu, do sedaj niso pripisovali velikega pomena. Zdaj pa ugotavljajo, da ima ravno takšno stanje lahko hude posledice za nosečnico oziroma njenega otroka. Domnevajo, da nižja raven ščitničnih hormonov vodi v prezgodnji porod in prinaša večje tveganje za otroka z nižjim inteligenčnim kvocientom. Zdi se, da prav pri vsaki nosečnici v prihodnosti ne bodo ugotavljali vrednosti ščitničnih hormonov, ampak le pri tistih z večjo verjetnostjo. To so ženske, ki imajo ščitnične bolezni v družini, so imele same že pred nosečnostjo omenjene težave ali imajo avtoimune bolezni, kot na primer sladkorno bolezen tipa I, revmatoidni artritis ali lupus.

Potrjene prednosti Atkinsove diete Dr. Robert Atkins je svoj dietni princip oblikoval drugače kot drugi dietetiki. če želite shujšati, naj bi zaužili čim manj ogljikovih hidratov, na primer kruha in krompirja, pravi Atkins. Skoraj vse druge diete pa so temeljile na prepričanju, da je glavni krivec za debelost prevelika količina zaužitih maščob. V zadnjem času sta dve veliki raziskavi ponovno potrdili uspešnost takšnega prehranjevanja. Prva je trajala šest mesecev, druga pa eno leto. V obeh so primerjali učinkovitost dveh diet, Atkinsove in takšne z minimalno količino maščob. Obakrat je bilo hujšanje z omejitvijo ogljikovih hidratov veliko uspešnejše.

Druge objave:

Previous Article
Next Article