Komu je namenjena družinska psihoterapija?

Če vas zanima družinska psihoterapija in kako se prijaviti na prvo terapijo, si lahko pri tem pomagate kar s spletom. Na njem lahko najdete veliko dobrih ponudnikov tovrstne storitve. Izberete torej primernega izvajalca družinske psihoterapije, nato preko spleta izpolnite obrazec ali pa izvajalca kontaktirate preko telefona ali elektronske pošte.

Na prvem srečanju družinske terapije se boste s strokovnjakom na kratko pogovorili o vaši družinski dinamiki, ki vas je pravzaprav pripeljala do terapije. Seveda tudi o tem, kaj bi radi s pomočjo terapije dosegli oziroma pridobili. Prvo srečanje navadno pomeni medsebojno spoznavanja, ki vam zagotavlja, da spoznavate teme, ki jih želite nekoliko podrobneje raziskati.

artnerska terapija pomaga parom prepoznati vzroke konfliktov ter jih razreševati na način, ki ohranja dostojanstvo in spoštovanje obeh partnerjev.

Čas trajanja družinske terapije

Družinska psihoterapija običajno poteka enkrat na teden, traja pa od 50 do 75 minut. Ključna je predvsem stalnost srečanja. Ravno ta namreč omogoča napredek in zagotavlja povsem nemoten potek terapije.

Sama dolžina psihoterapevtskega procesa pa je odvisna predvsem od kompleksnosti težav, od želja pa tudi od potreb po izboljšanju življenja. Po določenem številu srečanj se ovrednoti tudi sam napredek. Po potrebi se družinska psihoterapija ponovi enkrat ali večkrat.

Pri čem lahko pomaga zakonska terapija?

Če vas zanima partnerska terapija, se boste mogli z izbranim terapevtom najprej dogovoriti za termin svetovalnega razgovora. Ta navadno traja okoli 50 minut. Na podlagi tega pa se boste lahko odločili za vključitev v terapevtski proces.

V zakonsko terapijo sta praviloma vključena oba partnerja oziroma zakonca. To je namreč za učinkovito reševaje težav v odnosu več kot nujno, ker tako namreč drug drugemu lahko ponudita možnost pa tudi priložnost za spremembo. Partnerja na terapiji poskušata spregovoriti o težavah, ki jih doživljata drug z drugim. V procesu sčasoma razvijeta nove oblike sporazumevanja, reševanja težav in medsebojne podpore.

Članki iz iste kategorije: