Podatki na našem trdem disku so občutljivi

Reševanje podatkov iz poškodovanega spominskega medija

Večina uporabnikov računalnikov se ne zaveda, da je reševanje podatkov izredno uspešno. Pri tem ni nujno, da se ga opravi samo na vgrajenih spominskih medijih. Mogoče je rešiti vso digitalno vsebino iz USB ključev, SD kartic, strežnikov, pametnih telefonov ipd. Dejansko pa je najbolj pogosto, da potrebujemo podatke iz trdega ali SSD diska.

ečina uporabnikov računalnikov se ne zaveda, da je reševanje podatkov izredno uspešno.

Okvare spominskih medijev se lahko pokažejo na več načinov. Glavni imenovalec pa je vedno ta, da nimamo več dostopa do naših datotek, programov, pisarniških dokumentov ipd. Priporočeno je, da celoten računalnik čim prej odnesemo k strokovnjaku oziroma računalniškemu servisu, ki nam bo najbolje znal pomagati. Lahko se tudi zgodi, da sam disk ni poškodovan, ampak da je potrebno opraviti programsko restavracijo sistemskih ali drugih particij.

Izguba podatkov na trdem disku

Vse komponente v našem računalniku so zelo zanesljive. Tudi najbolj osnovne matične plošče, napajalniki, trdi diski, pomnilniki ipd. brez težav delujejo po več let neprestano. Kar se tiče trdega diska, pa ta lahko disk preneha delovati brez večjih opaznih simptomov. Če se nam to pripeti, smo soočeni z izgubo podatkov na trdem disku, ki je strojne ali druge okvare, je pomembno, da ohranimo mirno glavo, saj zadeda pogosto ni tako resna, kot morda sprva izgleda. Podatke nismo izgubili, saj se še vedno nahajajo na trdem disku. Kar se je zgodilo je to, da nimamo več dostopa do njih. Tako situacijo nam odpravi profesionalno reševanje podatkov, ki ga opravijo izkušeni tehniki.

Vsaka izguba podatkov na trdem disku se pripeti iz številnih razlogov. Dejansko pa je najbolj pogost razlog človeška napaka. Seveda pa nam pri uporabi računalnika vedno grozijo številne nevarnosti, kot so virusi, hekerji, sesutje operacijskega sistema ipd.

Članki iz iste kategorije: