Vpliv magnezija na delovanje celotnega telesa

Odrasli bi morali dnevno vnašati vsaj 300  do 375 mg magnezija v telo. V primeru zdravstvenih težav ali povečane športne aktivnosti ponavadi zdravnik predpiše povečanje dnevne doze. 

Kdo ima pomanjkanje magnezija v telesu?

Hipomagneziemija ali pomanjkanje magnezija v telesu imajo sladkorni bolniki, starejši ljudje ter posamezniki, ki se ukvarjajo s povečano fizično aktivnostjo. Nekateri bolniki imajo zmanjšano absorpcijo zaradi stresa ali črevesnih bolezni.

Znaki pomanjkanja magnezija 

Hipomagneziemija se kaže kot mišični krči, težave z metabolizmom, ateroskleroza, mišični krči, arterijske kalcifikacije, srčne bolezni in druge kronične bolezni. Otroci med pospešenimi obdobji rasti tožijo, da jih noge in roke pečejo in skelijo. To so tudi znaki pomanjkanja v telesu. 

Pomanjkanje magnezija povzroča mišične krče
Mišični krči se pojavijo zaradi pomanjkanja magnezija

Povečan vnos magnezija zmanjšuje možnost kapi

Znanstveno dokazano je, da se povečanje za 100mg na dan, torej na skupno 400 do 475 mg magnezija na dan zmanjša za 9 odstotkov možnost kapi in za 5 odstotkov možnost za hipertenzijo.

Video: Kaj je magnezij? Zmanjšajte tesnobo, depresijo, nespečnost, PMS, stres, migreno in možnost za možgansko kap!

Redni dnevni vnosi tako delujejo preventivno proti hujšim srčnim obolenjem. V kolikor vzamemo prevelik odmerek, nas to ne sme skrbeti, saj preveliko količino izločimo z znojenjem ali pa v urinu. 

Boleči znaki pomanjkanja magnezija v telesu

Začetno pomanjkanje magnezija v telesu se kaže kot upočasnjen metabolizem in kot krči v mišicah, ki so lahko izjemno boleči.  Ker se več kot polovica magnezija nahaja v kosteh in sklepih, je bistvenega pomena, da skrbimo za reden vnos v telo. 

Dodajanje magnezija vsak dan

Boleči mišični krči, zmanjšan apetit, višji krvni tlak in motnje srčnega delovanja, so samo nekateri izmed znakov velikega pomanjkanja magnezija v telesu. Z rednim vnašanjem magnezija, ki ga lahko kupite v spletni trgovini Naturesfinest.si in doživljenjsko terapijo tako preprečimo hujša obolenja ali možnost nastanka kapi.

Članki iz iste kategorije: