Kaj pokloniti moškim za njihov rojstni dan?

Kje nakupovati darila za rojstni dan? To je vprašanje, s katerim se spoprimemo večkrat letno. Naši najbližji seveda praznujejo rojstne dneve z nami in navade so takšne, da je potrebno slavljenca tudi primerno obdarovati. Če nekdo naredi celotno zabavo, s pogostitvijo – hrano in pijačo, potem se tudi pričakuje, da mu bodo goste prinesli darila. Če pa nekdo svoj rojstni dan praznuje le tako, da nas povabi na kavo ali pijačo, potem se običajno ne podarja velikih daril, ampak male pozornosti. Včasih je treba tudi premisliti, za koga je pravzaprav darilo in koliko nam pomeni.

Za otroke se gotovo veliko bolj potrudimo, tako s pozornostjo, kot tudi z finančno vrednostjo darila, kot pa za nekoga, ki nam ni tako blizu. To je na primer kakšna sodelavka ali sodelavec. Darila za rojstni dan so torej različna, različnih vrednosti in velikosti. Pri nas je v službi navada, da si sodelavci med seboj ne poklanjamo posameznih daril, ampak vedno zberemo skupaj denar in nekaj lepega podarimo obdarovancu. Zbira se le po par evrov denarja, a na koncu je kupček denarja dovolj za prijetno darilo.

Zahtevnejši kot ženske

Darila za rojstni dan so včasih tudi zahtevnejša za izbiro, kot si mislimo. Sama imam predvsem težave kaj kupiti moškim predstavnikom, na primer očetu, dedku ali bratu. Mislim, da so moški veliko bolj zahtevni kot ženske, kjer lahko v najslabšem primeru vedno poklonimo rože, kozmetiko ali parfum. A običajno nočemo, da so darila za rojstni dan klišejska. Zato bo ta članek dal ideje za nekaj daril, ki jih lahko obdarovancem poklonimo ne le ob rojstnih dnevih, ampak tudi ob kakšnem drugem prazniku.

Oblačila, modni dodatki in druge malenkosti

Sploh za fante oziroma moške, lahko vedno poklonimo kakšen kos oblačila (majico, pulover, nogavice ali kaj podobnega), mogoče pa tudi modne dodatke (usnjen pas, kravato itd.). Vedno lahko pride v poštev tudi kava, čokolada ali čaj, vino, pivo, odvisno kaj ima naš obdarovanec najraje. Prav tako so lahko darila za rojstni dan kakšne knjige, če naš obdarovanec rad bere. Prav tako so za darilo primerne moške ure. Za darilo si vzamimo nekaj časa, dobro premislimo in prav gotovo ne bomo zgrešili.

Članki iz iste kategorije: