Pomembnost rednega čiščenja gostinske opreme

Sledenje varnostnim protokolom higiene

Vsaka država ima svoje lastne higienične protokole in pravila, ki jim morajo slediti vsi gostinci. S tem se zagotovi standard čistoče za stranke in zaposlene. Kazni za kršitve pa so zelo visoke. Temu je tako, saj je pred uvedbo teh pravil prihajalo do primerov, ko so nekateri gostinski obrati imeli zelo nizek nivo higiene. To pa pomeni, da je možen prenos parazitov in bakterij, kot tudi zastrupitev s hrano in pijačo. 

Da bi se izognili možnim težavam z inšpektorji in razvojem bakterij ter plesni, je vedno priporočljivo uporabljati kakovostna čistilna sredstva za kuhinjsko opremo, posodo, korita in druge elemente. Pri tem se je pomembno zavedati, da s tem varujemo zdravje zaposlenih kot tudi gostov.

Vrhunski pomivalni stroj razbremeni osebje številnih nalog. To jim omogoča, da se bolj posvetijo gostom, postrežbi in pripravi hrane ter pijače.

Stranke so zahtevne, kar se tiče higiene

Veliko strank je zelo zahtevnih kar se tiče higiene. Tako hitro opazijo različne napake, kot je vodni kamen in ostanki različne umazanije na krožnikih, kozarcih in jedilnem priboru. Usedline in ostanki umazanije so večinoma prisotni v gostilnah in restavracijah, kjer ne uporabljamo industrijske gostinske opreme za pomivanje. Če si ne moremo trenutno privoščiti primernega pomivalnega stroja, ga lahko najamemo in kasneje tudi odkupimo. S tem si zmanjšamo stroške nakupa strojne opreme za majhne, srednje in velike gostilniške obrate. Če bomo hrano vedno postregli na čistih krožnikih, se bo vest hitro razširila. To pa bo v naše podjetje prineslo nove stranke, ki bodo prišle, zaradi dobre hrane in vrhunskih standardov higiene. 

Profesionalna gostinska oprema za pomivanje odstrani vse madeže

Vsaka kuhinja v hotelih, restavracijah, gostilnah in drugih obrteh je vedno središče različnih madežev. Te nastanejo pri pečenju, kuhanju ter umivanju posode. Priprava pijače pa tudi pusti madeže na prtih, oblekah osebja, gostilniški opremi, na tleh in še kje druge.

Članki iz iste kategorije: