Izdelki kamnoseštva za notranjost in zunanjost doma

Notranje kamnite stopnice

Notranje kamnite stopnice so odlična izbira vseh, ki želijo imeti na stopnicah vzdržljivo in trdno oblogo. Stopnice bodo zdržale več desetletij brez poškodb ali vidne obrabe. Barvo stopnic iz kamnoseštva lahko izberemo sami. Na voljo so v enotnem in nevpadljivem kamnu ali pa v večbarvnih kombinacijah. Kamnite stopnice stilsko dopolnjujejo celostno podobno hiše. Zelo ujemajo tudi s parketom, delovnim in kuhinjskim pultom, pohištvom, tlaki in drugimi kamnoseškimi izdelki.

Kuhinjski kamniti pulti

Kamniti kuhinjski pult je trden in omogoča veliko vsakodnevne rabe, brez, da pride do poškodb ali vidnih rezov. Prednost nakupa pulta pri kamnoseštvu je v tem, da na kamnit pult lahko odlagamo tudi vročo in mokro posodo, brez skrbi.

Kamnoseštvo

Na kamnitem pultu ne bodo ostali madeži ali reze. Ženske izbirajo granit, porfir ali kvarcit za kuhinjski pult. Kamnoseštvo impregnira površino z zdravju neškodljivimi premazi, ki preprečujejo nastanek madežev.

Izdelki iz kamnoseštva za zunanjost in okolico doma

Slovensko kamnoseštvo pa nudi tudi izdelke za zunanjost in okolico doma, kot so:

  • Zunanje okenske police,
  • Stopnice,
  • Talne in stenske obloge,
  • Vratni okvirji in portali,
  • Letne kuhinje,
  • Nosilni in dekorativni stebri.

Notranje kamnite obloge

V notranjosti hiš ljudje že več desetletij uporabljajo kamnite obloge, saj so zelo odporne in vzdržljive. Nameščajo jih tako po tleh, kot po stenah. Najpogosteje so v preteklosti nameščali kamnite obloge v vežah in na hodnikih, saj je kamen enostaven za vzdrževanje in čiščenje.

Dandanes pa kamen najdemo v vseh novogradnjah s talnim gretjem. Kamen se namreč izjemno hitro segreje in dolgo ohranja toploto. Izbiramo lahko med enobarvnimi kombinacijami, ki so najbolj primerne za hodnike in veže, saj jih optično povečajo.

Članki iz iste kategorije: