Učinkovito prevažanje koles in druge večje opreme na počitnikovanje

Različna vrsta prtljažnikov za kolesa

Avtomobilski nosilci za kolesa se morda še toliko težje izberejo, ker so nam na voljo v več različicah. Ravno zato je še toliko pomembneje, da pred nakupom dobro razmislimo, katera vrsta prtljažnika za kolesa nam lahko najbolje koristi. Dobro je, da preučite prav vse prednosti pa tudi slabosti tovrsne opreme.

Kolesa lahko glede na tip nosilca prevažamo na strehi, na vratih prtljažnika, nameščamo jih lahko tudi na kljuko vozila. Slednja možnost je zlasti primerna za večja osebna vozila. Nosilec se torej namesti na kljuko, na voljo pa sta dve možnosti. Kolesa se lahko postavi na priložene roke, ki se raztezajo po širini avtomobila. Ena od možnosti je tudi ta, da se kolesa pritrdijo s ploščadjo. Načeloma je ploščadni nosilec precej boljša izbira, saj se kolesa nanj lažje pritrdijo. Obenem je še dodatno poskrbljeno za varnost – z gumami ter pritrdilnimi rokami.

 Strešni nosilci za avto
Strešni nosilci za avto ponujajo številne prednosti, ključna pa je zagotovo ta, da nanje lahko pritrdimo tudi večje predmete in tako v prtljažniku vozila pa tudi drugje prihranimo kar nekaj prostora.

Kaj vse lahko pritrdimo na strešne nosilce vozila

Strešni nosilci za avto ponujajo številne prednosti, ključna pa je zagotovo ta, da nanje lahko pritrdimo tudi večje predmete in tako v prtljažniku vozila pa tudi drugje prihranimo kar nekaj prostora. Vožnja je tako še udobnejša in zagotovo tudi precej bolj varna. Najpogosteje nanje pripenjamo kolesa, strešne kovčke, neredko tudi vse bolj priljubljene sup deske in drugo opremo za različne športne podvige.

Nosilci na strehi avtomobila se lahko pri pritrjevanju supa učinkovito zaščitijo kar s pomočjo pene. Za pritrditev tovrstne opreme lahko uporabite kar gurtno.

Pritrjevanje supa na streho avtomobila

Če imate torej na svojem vozilu strešne nosilce za kolesa, jih lahko ne nazadnje uporabite tudi za varno in preprosto prevažanje supa. Najpomembneje pa je, da desko za supanje pravilno namestite na nosilce. Vsako gurtno morate postaviti ob vsak strešni nosilec.

Članki iz iste kategorije: