Potovalni nasveti za najboljšo izkušnjo v Kjotu

To mesto je najboljši kraj, če želite kupiti kakovostne spominke, ki jih boste prinesli domov svoji družini in prijateljem. Mesto se ponaša s čudovito izbiro trgov, kjer lahko kupite hrano in drobnarije z velikimi popusti.

Uživajte v razkošnem obroku Kaiseki 

Kaiseki je večhodni obrok, ki se tradicionalno streže na Japonskem. Jedi so namenjene vsem čutom in ponujajo edinstvene barve, teksture in okuse. Hitomi in Kinobu sta najboljša kraja, kjer lahko uživate v obroku kaiseki, ne da bi zapravili svoj proračun. Če ste nastanjeni v gostišču ryokan, vam lahko ta obrok pripravi tudi gostitelj.

Doživetje lepote Kaisekija v Kjotu | Japonska kuhinja

Obiščite Japonsko Ročno izdelano

“Staro Japonsko” lahko v veliki meri raziskujete v Kjotu, “novo Japonsko” pa lahko raziskujete tudi v krajih, kot je Japan Handmade.

Japan Handmade je ceh, ki se ukvarja s sodelovanjem in uporablja nove tehnike za tradicionalne obrti. Japan Handmade sodeluje z danskim oblikovalskim studiem in ponuja izdelke, kot so čajni pribor, kovinsko pletenje in keramika, ki so narejeni s sodobnim pridihom. V mestu je mogoče najti več razstavnih prostorov, zato vam ne bo težko obiskati katerega od njih. 

Okusite najboljši tofu na svetu

Poslovite se od razmočenega pakiranega tofuja, ki ste ga bili vajeni doma. Proizvodnja tofuja na Japonskem je kot plemenita obrt. Vsaka regija v državi izdeluje svoje vrste tofuja, vendar so tofuji iz Kjota neprekosljivi. To je poslastica, ki je ne smete zamuditi. Koizumi-san je najboljši kraj, kjer si lahko na lastne oči ogledate čudeže japonske proizvodnje tofuja.

Tofu
V Kjotu lahko jeste najboljši tofu

Raziščite trg Nishiki 

Tržnica NIshiki, ki jo imenujejo tudi kjotska kuhinja, je najboljši kraj za okusen, hiter in poceni obrok. V teh petih kratkih blokih je več kot sto trgovin, v katerih lahko izbirate. Vsi izdelki, ki se tu prodajajo, so pridelani v kraju. 

Popijte viski v destilarni Suntory Yamazaki

Destilarna Suntory Yamazaki južno od Kjota je prva destilarna enosladnega viskija v državi. Tu se morate ustaviti, da bi okusili izvirni japonski viski in odkrili zanimiva dejstva o tej pijači. 

Za nepozabno potovanje v Kjoto imejte v mislih te nasvete.

Članki iz iste kategorije: