Kaj vse lahko kupite v trgovini za male živali?

Če imate doma vsaj enega hišnega ljubljenčka, potem je velika verjetnost, da ste že neštetokrat kupovali v trgovini za male živali. Seveda hrano in druge izdelke za živali dandanes lahko kupujete skorajda na vsakem koraku, a če za svojo žival želite kar se da najboljše poskrbeti in ji s tem ne nazadnje omogočiti veliko zdravja in dobrega počutja, morate izdelke kupovati zgolj v specializiranih prodajalnah.

Dobro založena specializirana pasja trgovina dobro koristi vsem lastnikom ali skrbnikom psov. Takšne prodajalne so na voljo tako v fizični kot tudi spletni obliki. To pomeni, da lahko kakovostno hrano za psa kupujete tudi preko spleta.

Kako najti najboljšo specializirano trgovino za male živali?

Če imate doma hišnega ljubljenčka, v neposredni bližini doma pa stoji pasja trgovina, imate v resnici veliko srečo. To pomeni, da lahko hrano in druge izdelke za kosmatinca kupujete skorajda vsak dan in vam ni treba kupovati na zalogo. Morda dobro opremljena specializirana trgovina za male živali stoji nekje na poti, ko greste iz službe. Tudi v tem primeru se lahko večkrat ustavite v njej.

pasja trgovina s hrano in drugimi izdelki
Hrano in druge izdelke za živali je najboljše kupovati v specializiranih pasjih trgovinah.

Nekoliko drugače pa je, če pasja trgovina ne stoji v neposredni bližini vašega doma in bi se morali do nje voziti precej daleč. V tem primeru za vas pride v poštev spletna prodajalna za male živali. K sreči jih je kar nekaj. In kako najti najboljšo možnost? Pri raziskovanju spletne ponudbe izdelkov za male živali preverite ponudnika oziroma proizvajalca. Raziščite, kdo je, s čim se ukvarja, katero vrsto hrane ponuja, katere blagovne znamke izdelkov ima na razpolago ter podobno. Najverjetneje pa se vam z vsem tem ne bo treba ukvarjati, saj vam bo, katera je najboljša spletna pasja trgovina, verjetno zaupal kdo od bližnjih, ki ima s tem že veliko izkušenj.

Kaj lahko kupite v prodajalni za pasje kosmatinčke?

Če mislite, da vam izbrana pasja trgovina lahko ponudi zgolj nekaj vrst kakovostne hrane za pse, se motite. V dobro založeni trgovini praktično lahko kupite čisto vse za vašega kužka. Še več: ponudniki poskrbijo tudi za lastnike. Ponekod so na primer na voljo majice za lastnike psov s prav posebnimi motivi.

pasja trgovina, kjer lahko hrano in druge izdelke kupujete skorajda vsak dan
Če imate psa in se neposredni bližini nahaja pasja trgovina, lahko hrano in druge izdelke za kosmatinca kupujete skorajda vsak dan in vam ni treba kupovati na zalogo.

Posebna kategorija izdelkov v pasji prodajalni so zagotovo tudi igrače za pse. Na voljo so v najrazličnejših oblikah in vrstah. Sami pa boste morali seveda presoditi, katera igračka bo najbolje koristila vašemu kosmatincu.

Seznam psov, ki ne puščajo dlake

Želite v kratkem v dom pripeljati psa, a se bojite, da bi izbrani kuža za seboj puščal preveč dlake? V tem primeru bi vas morali zanimati psi, ki ne puščajo dlake. Verjetno ste se vprašali, ali sploh obstaja takšna vrsta psov. Vsekakor!

psi, ki ne puščajo dlake - šicu
Tudi šicuji so psi, ki ne puščajo dlake. Imajo hipoalergeno dlako, so lojalni ter prijazni.

Psi, ki ne puščajo dlake, so v svetu pa tudi pri nas vse bolj zaželeni. Vse več je namreč takšnih ljudi, ki imajo alergije na živalsko dlako. Posledično se jih torej vse več odloča za tovrstne pasme. Vedeti pa je treba, da v resnici prav nobena pasma psov ni povsem hipoalergena. Kljub temu pa so nekatere pasme bistveno primernejše za osebe z alergijami.

Kateri psi ne puščajo dlake?

Psi, ki ne puščajo dlake, so torej vse bolj zaželeni. Seveda pa je treba povedati, kateri psi so to oziroma katera pasma. Med drugim se na seznamu psov, ki ne puščajo dlake, znajde tudi tibetanski terier.

psi, ki ne puščajo dlake - tibetanski terier
Med pasmami psov, ki ne puščajo dlake je tibetanski terier.

Tibetanski terier je torej dokaz, da hipoalergeno še zdaleč ne pomeni biti povsem brez dlake. Verjetno ne veste, da so bili ravno ti psi nekdaj spremljevalci budističnih menihov, pa tudi učinkoviti stražarji pastirjev. Čeprav so precej kosmati, pa ne izgubljajo prav dosti dlake.

Maltežan in šicu

Če vas bodo kdaj v prihodnje zanimali psi, ki ne puščajo dlake, preverite tudi maltežan ali pa šicuja. Prva pasma je znana predvsem po svoji izjemno čudoviti beli dlaki, ki pa je ne pušča na oblačilih ali po pohištvu. Za pasmo je značilno tudi to, da je lahko zelo igriva, živahna in ne nazadnje zelo ljubeča.

Tudi šicuji, so psi, ki ne puščajo dlake. Poleg tega, da imajo torej hipoalergeno dlako, so tudi zelo lojalni ter prijazni. Svojo dlako pa puščajo zgolj tedaj, ko se jih krtači ali pa se dlaka poškoduje.

Oglejte si top 14 pasem psov, ki ne puščajo dlake

Bruseljski grifon

Dobri poznavalci pasjim pasem veste, da so bruseljski grifoni znani zlasti po dobrem opazovanju, prav tako veljajo za odlične nadzornike. Tudi to je vrsta psov, ki ne puščajo dlake in čeprav se navadno tesneje povežejo s samo eno osebo, so lahko izvrstna izbira tudi za družine z mlajšimi otroki.

Članki iz iste kategorije: