Prednosti najema kadrovskega svetovanja

Kadrovsko svetovanje je praksa zagotavljanja vseh vidikov upravljanja s človeškimi viri ter s strokovnimi in poslovnimi vprašanji povezanimi z delovanjem takšne prakse – vključno z odnosom do zaposlenih, pogodbami in upravljanjem strank.

Ker se vse več organizacij odloča za kadrovske razbremenitve s sklepanjem pogodb za kadrovske storitve, je kadrovsko svetovanje postalo ena izmed privlačnih možnosti za podjetja. 

5 prednosti najema kadrovskih svetovalnih storitev

Podjetja se lahko hitro širijo, zlasti če so dobro vodena in zagotavljajo izjemne storitve ali blago. Ko podjetje preseže določeno točko tako glede velikosti kot stopnje dobička, se pojavi potreba po bolj organiziranem kadrovanju. Kadrovske svetovalne storitve se zdijo v tej fazi razvoja podjetja privlačna izbira. Čeprav se odločitev o najemu storitev kadrovskega svetovanja lahko razlikuje od podjetja do podjetja, ima uporaba tovrstnih storitev merljive prednosti.

Storitve kadrovskega svetovanja so mnogim podjetjem predstavile fleksibilnost zunanjega izvajanja kadrovskih dejavnosti, kadar je to potrebno.

Podjetja se lahko odločijo tudi za zunanje izvajanje posebnih funkcij, kot so nadomestila za zaposlene ali obračun plač. Podobno se lahko podjetja, ki nimajo svojih kadrovskih ekip, odločijo za zunanje izvajanje vseh svojih vlog povezanih s HR funkcijo. 

Zunanje izvajanje kadrovskih funkcij

Ena od glavnih prednosti kadrovskih svetovalnih storitev je zunanje izvajanje kadrovskih nalog. Kadrovske svetovalne storitve podjetjem ponujajo pomoč pri številnih kadrovskih nalogah, kot so obračunavanje plač in še veliko več.

Če dovolite kadrovskim svetovalnim službam, da upravljajo takšne kadrovske dejavnosti, vašemu podjetju prihranite veliko časa in povečate splošno poslovno učinkovitost. Ko podjetje svoje kadrovske funkcije prepusti storitvam kadrovskega svetovanja, odstrani vse vrste kadrovskih napak. To je zato, ker večino dela opravijo kadrovske svetovalne službe, zato je manj možnosti za napake.

Obračun plač

Potrditev, da so zaslužki zaposlenih ustrezno pokriti, ni le zapletena, ampak tudi zamudna naloga. Takšne naloge lahko prevzamejo kadrovske svetovalne službe. S tem lahko podjetja zagotovijo, da se njihove splošne kadrovske naloge izvajajo lahkotno in učinkovito.

Implementacija HR tehnologije in programske opreme

Storitve kadrovskega svetovanja pomagajo malim, srednjim in velikim podjetjem pri ustrezni implementaciji novih kadrovskih tehnologij in programske opreme. Ni treba posebej poudarjati, da je vzpostavitev neodvisne namenske tehnične ekipe za kadrovski oddelek zahtevno delo.

Storitve kadrovskega svetovanja vašemu podjetju zagotavljajo najnovejšo kadrovsko tehnologijo, pomagajo pri njeni postavitvi in ​​tudi usposabljajo osebje, kako jo uporabljati. Po potrebi celo pomagajo vzdrževati tehnologijo in sistem. 

Upravljanje človeškega kapitala

Druga pomembna prednost zaposlovanja najboljših kadrovskih svetovalnih storitev je pravilno delo in izvedba upravljanja s človeškim kapitalom. Storitve kadrovskega svetovanja pomagajo razviti sisteme spodbud za zaposlene, izboljšujejo metodo zaposlovanja in zagotavljajo tudi strokovni nadzor osebja.

Če je namen pridobivanje pravih kadrov in njihovo zadržanje, je lahko pristop kadrovskih svetovalnih storitev popolna možnost za vaše podjetje.

kadrovsko svetovanje
Ena od glavnih prednosti kadrovskih svetovalnih storitev je zunanje izvajanje kadrovskih nalog.

Poslovna komunikacija

Zagotavljanje nemotene funkcije korporativnih odnosov je še en pomemben del poslovanja podjetja. Kadrovsko svetovanje pomaga določiti splošno razpoloženje zaposlenih in delavcev. Storitve kadrovskega svetovanja podjetju omogočajo tudi, da ugotovi, kako se spopasti s specifičnim problemom, tako da nenehno komunicira z operativno ekipo za boljšo oceno in boljše rešitve.

Z obsežnimi raziskavami o zaposlenih, produktivnosti, zadovoljstvu ipd. kadrovsko svetovanje podjetjem pomaga ugotoviti, kaj je njihovim zaposlenim všeč, česa ne marajo in kakšne izboljšave si želijo. Tako prinaša jasnejšo sliko o učinkovitosti podjetja kot celote.

Dober kadrovski svetovalec ima namen zagotoviti, da so vse vaše kadrovske zahteve izpolnjene učinkovito.

Kako prepoznati dobrega kadrovskega svetovalca?

Dober kadrovski svetovalec ima namen zagotoviti, da so vse vaše kadrovske zahteve izpolnjene učinkovito. Ekipa kadrovskih svetovalcev s svojim strokovnim znanjem prinaša vrednost vašemu podjetju in vam pomaga doseči vaše poslovne cilje z dodatno prednostjo zmanjšanja kakršnih koli tveganj povezanih s kadri. Ponujajo pa tudi rešitve po meri za kadrovske zahteve vašega podjetja. 

Kadrovski svetovalci so lahko samostojni podjetniki ali pa so zaposleni v okviru kadrovske agencije. Njihovo znanje in sposobnosti vključujejo:

  • Sposobnost samostojnega dela: Osnovne veščine poslovnega vodenja – kot so računovodstvo, vodenje pisarne in storitve za stranke.
  • Sposobnost trženja storitev: Poleg tega imajo uspešni kadrovski svetovalci strokovno znanje na določenem področju kadrovske prakse – ali široko strokovno znanje splošnega strokovnjaka – in identificiran ciljni trg z dokazano potrebo po storitvah, ki jih svetovalec ponuja. 

Da bi pritegnili stranke, morajo kadrovski svetovalci biti sposobni s svojimi izkušnjami dokazati, da lahko dosežejo določene cilje. Potencialne stranke želijo vedeti, kaj lahko kadrovski svetovalec ponudi, in videti dokaze, da je svetovalec v preteklosti opravljal podobno delo. Biti na tekočem s kadrovskimi trendi in vprašanji je lahko izjemen izziv, vendar je nujen. 

Obračun plač kot storitev zunanje kadrovske službe

Kot že prej omenjeno, kadrovski svetovalci poskrbijo tudi za obračun plač vaših zaposlenih. Zunanje izvajanje plačilne liste preprosto pomeni prenos obveznosti na zunanjega izvajalca.

obračun plač
Obračun plač kot storitev zunanje kadrovske službe.

Kako deluje obračun plač s pomočjo kadrovskega svetovanja?

Če je zunanje izvajanje plač opravljeno pravilno, to za podjetje veliko pomeni. Kako pa sam postopek deluje? Določene podatke mora priskrbeti podjetje samo, in sicer nekdo pri podjetju seveda mora s svetovalcem pri obračunu plač sodelovati. Temu zaposlenemu ni treba biti strokovnjak za plače, vendar potrebuje ostro oko za podrobnosti, ker je odgovoren za posredovane pravilnih podatkov.

Ti podatki o plačah bodo vključevali informacije, kot so:

  • novi zaposleni (datum, ko so se pridružili, njihove ure, urna postavka ali plača),
  • odpuščeno osebje (datum odhoda),
  • spremembe plače ali ur (npr. nekdo je dobil napredovanje in dvig plače ali je nekdo prešel na krajši delovni čas),
  • podatki o urniku (za zaposlene, ki so plačani na uro ali za nadure),
  • porodniške (datum začetka porodniškega dopusta),
  • prazniki (kdo je prost, kdaj in kako dolgo).

Seveda morate zbiranje in posredovanje teh podatkov zaupati nekomu v vašem podjetju, ki mu to ustreza. Ne želite, da tu in tam po nesreči vnese dodatne ničle, ko posodablja evidenco o plačah. 

Najem kadrovske agencije podjetjem korenito olajša poslovanje, samo podjetje pa se lahko resnično posveti razvoju idej in zaposlenim. Zadovoljni zaposleni ustvarjajo uspešne zgodbe uspešnih podjetij. Razmislite, kje so prioritete vašega podjetja in na kateri točki se nahaja. Če bi pri poslovanju potrebovali kakršnokoli pomoč, veste, kam se obrniti.

Članki iz iste kategorije: