Žarnice HPS pospešijo cvetenje najrazličnejših rastlin

Kaj je tisto, zaradi česar so žarnice HPS tako posebne? 

Večina rastlin potrebuje veliko svetlobe. Če na voljo ni dovolj naravne, torej sončne svetlobe, je treba poskrbeti za drugačne vire. To lahko naredite s pomočjo žarnice HPS, ki simulira sončno svetlobo. Učinek je še posebej podoben svetlobi sonca v jesenskih mesecih. Seveda pa svetloba ni edino, kar rastline potrebujejo za rast: zagotoviti jim je treba tudi vodo, ustrezen substrat in hranila, ki jih dobijo s pomočjo primernega gnojila.

Gojenje rastlin v notranjih prostorih

Pri gojenju rastlin v notranjih prostorih moramo poleg vode in hranil, za katere poskrbijo izbrani substrati in gnojila, poskrbeti tudi za ustrezno osvetlitev. Tako kot ni vseeno, kakšna gnojila izberemo za pospeševanje rasti in cvetenja naših rastlin, enako velja tudi za sijalke, ki zagotavljajo osvetlitev. Tako substrat kot gnojila, osvetlitev in vse ostalo je treba prilagoditi posebnim pogojem, v katerih rastejo rastline, saj so ti popolnoma drugačni kot na prostem.

Growbox za gojenje rastlin in zagotavljanje ustrezne osvetlitve

Žarnice HPS, s katerimi si najpogosteje pomagajo tisti, ki so si omislili poseben šotor za gojenje rastlin oz. growbox, poskrbijo, da bodo cvetovi nadpovprečno veliki in zdravi. Rastline namreč za to, da uspešno rastejo, potrebuje dovolj sončne svetlobe.Članki iz iste kategorije: