Kakšno posodo za cvetje je najbolje izbrati

Rastline se dokazano najbolje počutijo v keramičnih ali pa v glinenih posodah. Kljub temu pa je za takšen material značilna pomanjkljivost – to je krhkost. Če lonec oziroma posoda pade, se zlomi. Ravno zato morate biti pri uporabi še toliko previdnejši.

Za večje rastline, ki stojijo na tleh, je primerno izbrati večji plastični lonec. V primerjavi z loncem iz gline ali keramike je veliko lažji, zato ga boste tudi lažje premikali. Lahko rečemo, da so plastični lonci za cvetje zagotovo najbolj praktična in morda tudi najboljša izbira.

Odtočne luknjice v cvetličnih loncih – da ali ne?

Za gojenje rastlin morajo biti v cvetličnih loncih drenažne luknje, ki so namenjene za odvajanje odvečne vode. Na trgu pa so na voljo tudi takšni lonci brez lukenj. Glavna pomankljivost teh loncev je, da se v njih po zalivanju kopiči odvečna voda. To lahko vodi celo do gnitja korenin, ne nazadnje pa tudi do razvoja različnih vrst bolezni. Loncev brez lukenj torej raje ne kupujte.

Korita za rože
Korita za rože

In če ste kljub temu kupili cvetlični lonec brez luknje (več informacij na spletni strani Miravila), še vedno obstaja dobra rešitev. S pomočjo ustreznega svedra v njem lahko zvrtate primerno velike luknjice. Pravilo pa je, da mora biti na vsakih 10 kvadratnih centimetrov po ena luknjica.

Dekorativni lonci za rože

Ne nazadnje pa je pri izbiri cvetličnih loncev pomemben tudi sam izgled. Nekatere posode za rože ne izgledajo prav nič posebnega. Po drugi strani pa so vam na voljo celo posebni dekorativni lonci za rastline, ki so prečudovitega izgleda.

Video: Ročna izdelava cvetličnih lončkov
uravnotežena surova hrana za pse

Surova hrana za pse – kdaj je primernejša od suhe?

V številnih prispevkih lahko berete o tem, kako je surova hrana za pse zdrava in kot takšna edina biološko dovolj primerna hrana. Po drugi strani pa lahko precej hitro naletite tudi na kakšen članek o tem, da takšna hrana za vašega prijatelja še zdaleč ni najboljša rešitev.

Članki iz iste kategorije: