Zunanja ureditev okolice je ogledalo notranjih prostorov

Lahko trdimo, da je neposredna bližina našega doma v resnici ogledalo tega, kar se dogaja v naših notranjih prostorih. In če za dovolj lepo ureditev vrta ne zmoremo poskrbeti sami, ker nam časovno pač ne znese, ni prav nič narobe, če k sebi na dom pokličemo zunanjega pomočnika.

Zasaditveni načrt, ki ga pripravi krajinski arhitekt, določa sorto in vrsto rastlin, njihovo mesto, število. Prav tako določa, kam se bo posadilo drevje, grmovnice, trajnice, vrtnice.

Delo krajinskega arhitekta

Zunanja ureditev okolice vašega doma bo še toliko mikavnejša, če jo boste zaupali krajinskemu arhitektu. Samo urejanje vrta se praviloma prične pri izdelavi načrta za vrt. Na dolgi rok se opredeli, kje bo teren tlakovan, kje bodo zasajena drevesa in kje grmovnice, kje bo trata.

Zasaditveni načrt, ki ga pripravi krajinski arhitekt, določa sorto in vrsto rastlin, njihovo mesto, število. Prav tako določa, kam se bo posadilo drevje, grmovnice, trajnice, vrtnice. Ker rastline v nenehni rasti vsako leto podobo okolice oziroma vrta nekoliko spremenijo, se z zasaditvenim načrtom učinkovito izognemo motečim pa tudi neljubim kombinacijam.

Pogostost košnje trave je odvisna tudi od podnebja

Košnja trave je pomemben del urejanja zunanje okolice našega doma pa tudi na sploh. Pogostost tovrstnega opravila pa je v veliki meri odvisna predvsem od vrste podnebja, vremena pa tudi od tipa trave. Večinoma pa velja, da se mora zelenica pokositi enkrat na teden. Redna košnja trato zavaruje pred različnimi boleznimi in pred plevelom. Prav tako spodbuja bujno rast. Pomembno pa je, da se kosilnica nastavi na ustrezno višino, da se trava ne obrezuje preveč nizko.

Članki iz iste kategorije: