Imate nov avto? Naj ostane lep in čist!

Kot zaščita avtomobilskih tal se odlično obnesejo gumijaste preproge za avto! Če imate z njimi slabe izkušnje, je to zato, ker ste imeli v avtu tepihe slabe kakovosti – slaba guma namreč lahko začne smrdeti ali oddajati barvo. Po drugi strani pa so tepihi, ki so narejeni iz kvalitetne gume, brez vonja, poleg tega pa tudi ne puščajo barve. Takšni tepihi so zagotovo najboljša izbira. Naj vam razložimo, zakaj!

Kako zaščititi avtomobilska tla?

Tla v novem avtu je nujno čim prej zaščititi s primernimi tepihi. Na trgu so na voljo zelo raznoliki izdelki v ta namen: od izredno poceni pa do dražjih različic, med katerimi so tak tekstilne kot gumijaste preproge za avto. Tiste najcenejše variante so navadno izredno tanke, poleg tega pa se robovi radi začnejo vihati. To je lahko zelo neprijetno oziroma nas začne celo ovirati med vožnjo. Še bolj neprijetno pa je, če se tepihi med vožnjo premikajo, kar se tudi rado zgodi.

Še en problem je ta, da je večina tepihov na trgu pravokotne oblike. Zato se zelo slabo prilegajo notranjosti vašega avtomobila oziroma ne pokrijejo tal v celoti. To pomeni, da umazanija hitro pride iz tepiha na tla, vaš avto pa je umazan. Pravokotni tepihi zato gotovo niso najboljša izbira, pa čeprav je prav takih na trgu največ.

Kako se izogniti tem težavam?

Gumijaste preproge za avto so z vidika materiala, zagotovo najboljša izbira, seveda pa je pomembno, da je guma, iz katere so narejeni, kakovostna. Tako ne bo puščala barve ali drugih sledi, hkrati pa ne bo imela tudi prav nobenega vonja. Za to, da se vam tak tepih ne bo premikal pod nogami, pri kvalitetnih različicah poskrbijo v ta namen izdelani čepki, ki omogočajo zelo dobro pritrditev na tla vašega avta. Tako bo tepih ostala na svojem mestu, ne glede na to, kjer se boste vozili.

Še najbolj pa je poleg materiala in možnosti pritrditve pomembna oblika tepiha. Če hočemo, da ta res zadrži vso umazanijo, mora biti oblika prilagojena tlom našega avtomobila. Torej mora biti tepih oblikovan posebej za model našega avta oziroma glede na njegove dimenzije, torej tipsko. Takšni tepihi so vsekakor najboljši, saj tla v celoti prekrijejo in dobro zaščitijo.

Članki iz iste kategorije: