Pomembna je že sama registracija domene
registracija domene

Najprej izberite in ustvarite..
Seveda se marsikomu zdi, da registracija domene nima prav nobenega pomena. Le zakaj bi se s tem sploh ubadali, ko pa vendar lahko registriramo tudi blabla.com, potem pa moramo v vsakem primeru tako ali tako oglaševati blagovno znamko in jo prikazati na toliko mestih, da si jo bodo vsi zapomnili.

A v tem grmu že tiči prvi zajec in kot vemo »jih je kot zajcev« in prav vsi vam lahko pojedo korenje in zelje v obliki obiskovalcev vaše spletne strani. Namreč če si ljudje ne bodo zapomnili imena vaše domene, bo že to velika težava, ki ji boste tudi z veliko oglaševanja kos ali pa boste zaradi tega imeli veliko višje stroške. Druga težava je, če v imenu domene ne uporabite nečesa, kar povezuje vašo dejavnost z domeno. Denimo prodajalna avtomobilov je lahko avtosalon-ferrari.si, kar bi dalo ljudem in tudi iskalnikom takoj vedeti, da prodajate vozila in to znane italijanske blagovne znamke. To bi bila odlična domena, medtem ko bi se lahko stirikolesnica.net sicer zanimivo slišala, pa vendar nima nobene dodatne vrednosti. Razmisliti torej vedno velja, zato naredite dober načrt, preden se zapodite v iskanje dobre in proste domene, kajti registracija domene vam vzame vsega nekaj sekund, dobiti idejo pred njo pa lahko vzame ure ali dneve.

…potem podaljšujte in negujte

Ko je registracija domene enkrat opravljena, po možnosti za več časa, da tudi sami pokažete neko konkretno resnost, je potrebno pričeti z delom na spletni strani. Poiščite si mojstre izdelave spletnih strani ali spletnih trgovin, naredite vse kot vam naročijo in pričnite spletno stran izdelovati na vseh koncih in krajih hkrati. Dodajte tekste, multimedijske prispevke, bodite aktivni, ažurni in dovolj izvirni in koristni, da se bodo vračali obiskovalci raje k vam kot k drugim.
Ko mine toliko in toliko časa, registracija domene poteče, kar je običajno po enem letu ali seveda več, če ste že v osnovi izbrali večletno obdobje. Takrat bo potrebno domeno podaljšati. To storite čimprej, lahko tudi preko kakega drugega podjetja, vendar pa ne zanemarite elektronskega sporočila, da morate to storiti čimprej. Lahko se vem namreč pripeti in se je že mnogim podjetjem, organizacijam in športnim klubom, tudi največjim na svetu in zadeva potem ni več smešna, ko vam dobro domeno nekdo spelje izpod vaših prstov. Potem se lahko pričnete pogajati, ponujati nekaj, kar bo sprejel in ponavadi vas lahko takšne igre stanejo veliko denarja. Vsekakor je registracija domene in njeno podaljševanje pomemben košček v mozaiku dela s spletno stranjo, ki ga ne smete nikakor zanemariti.

Članki iz iste kategorije: