Nega obraza v hladnih dneh

Za zdravo kožo na obrazu je dobro slediti enostavnim nasvetom, ki pomagajo pri skrbi za ta občutljivi predel. Obraz je še posebej izpostavljen vplivom okolja in zato mu je potrebno nameniti nekaj več pozornosti. Nega obraza je nujna predvsem v hladnih mesecih, ko mraz vpliva na izpostavljene predele kože. Ti se zaradi tega hitreje izsušijo kot po navadi, zato je primerno, da koži dodamo vlažnost s kremami. Le te poleg tega zaščitijo pred vetrom in pomagajo obnavljati kožo, ki je zaradi pravilne nege tako manj izpostavljena stresu.naravna krema

Čiščenje obraza

Obraz si je dobro temeljito očistiti le enkrat dnevno. Na koži se namreč ustvari zaščitni sloj, ki poskrbi, da je koža zaščitena pred zunanjimi vplivi. Najbolje je kožo temeljito očistiti zvečer pred spanjem, ko se po napornem dnevu na njej nahaja veliko nepotrebnih snovi. Te predstavljajo oviro za normalno obnavljanje celic, saj mašijo pore in s tem preprečujejo dihanje koži. Za čiščenje uporabljamo blaga sredstva, ki koži ne škodijo, preden se odpravimo v posteljo pa na očiščen obraz nanesemo še večerno kremo, ki pomaga pri obnavljanju.

Kreme za obraz

Glede na tip kože je dobro individualno izbrati primerno kremo za obraz. Popularne reklame vas naj ne zavedejo in nikar se ne odločajte za nakup na podlagi le teh. Kljub temu, da morda navajajo, da krema ustreza vsem tipom, je to skorajda nemogoče. Pozorni bodite na vsebnost sestavin, saj prodajalci radi oglašujejo svojo znamko, ne poudarjajo pa morebitnih škodljivih snovi. Tudi vsebnost tekočin in vrste le teh v kremi je pomembna, saj je za bolj suho kožo potrebno izbrati kremo, ki ponuja več vlage. Izberite čim bolj naravne kreme za obraz, podnevi pa uporabljajte drugačno kremo, kot ponoči. Koža je namreč podnevi izpostavljena drugačnim vplivom kot ponoči. Začetni vložek bo s tem res večji, vendar boste z dnevno in nočno kremo koži ponudili resnično vse sestavine, ki jih potrebuje za normalno delovanje.

Članki iz iste kategorije: