Kakšno spalnico izbrati?

Stanovanje je prostor, kamor ljudje pridejo konec dneva in najdejo zasebnost ter mir. Še večja zasebnost in mir morata biti v spalnici. Spalnica je zagotovo ena izmed najbolj intimnih sob v našem življenju. Gre za dobro počutje in uspešno blaginjo v prostoru. Namen spalnice je, da se ‘napolnijo’ baterije za naslednji dan. Vsak človek namreč potrebuje spanje. Spalnica predstavlja mir, sproščenost in erotiko. Le kaj več bi si od enega prostora še lahko želeli. Seveda pa je zaradi tega ključnega pomena, da je spalnica opremljena sproščujoče.spalnica

Feng shui spalnica

Pomembno je, da je spalnica čista in brez umazanije ter neurejenih predmetov. V primeru, da je spalnica neurejena, moti vaš spanec. Prostor mora biti namenjen počitku, zato nikar ne glejte televizije ali ostalih mobilnih naprav pred spanjem. Pred spanjem si vzemite čas le zase in za svojega duha. Sprostite se. Feng shui spalnica je navadno kvadratne ali pravokotne oblike. Brez večjih kotov. Soba v obliki črke L lahko predstavlja motnje v spanju po principih feng shui. Položaj pa je vsekakor najbolj pomemben. Spati nikakor ne smete pod oknom ali med vrati ter oknom. Tako ste na tako imenovanem energetskem prepihu. Vznožje postelje ne sme biti obrnjeno proti vhodu. To naj bi bil položaj mrtveca, kar po principih feng shui ni dobro.

Kakšna še mora bit feng shui spalnica?

Eden od tabujev je tudi, da v spalnici ne sme biti ogledala, saj moti spanec. Odsev lahko predstavlja bolezen ali pa poslabšan partnerski odnos. Pomemben je tudi položaj slik, visečih omaric, polic in celotnega pohištva. Spalnica potrebuje nežje, umirjene barve. Nikakor ne sme biti prisotna črna barva sten ali rdeča. Kombinirajte barve po željah.

Vedno imejte v mislih, da je spalnica kot nekakšno vaše svetišče. Opremite si spalnico vedno tako, da boste udobno spali. Nikar ne pozabite na kvalitetno ležišče in dovolj veliko posteljo, da boste spali kar se da udobno. Ne pozabite na to, da imate dovolj veliko omaric in pohištva, da boste odlagali vaše stvari. Spalnica je vsekakor tisti del stanovanja, kjer se dogajajo čarobne in sanjske stvari. Zatorej posvetite veliko časa opremi in dobremu počutju v tem prostoru.

Preberite najnovejši članek o tem, kakšne postelje so primerne za udobno spanje.

Članki iz iste kategorije: