Kuhinje za še večje kulinarične užitke

Brez kuhinje v naših domovih verjetno prav dolgo časa ne bi šlo. Kuhinje namreč veljajo za osrednje prostore, v katerih se s svojimi najbližjimi najpogosteje družimo, obenem pa uživamo tudi v raznovrstnih dobrotah, ki jih v njej tudi pripravljamo. Vse bolj pa so priljubljene tudi zunanje kuhinje, ki jim nekateri pravijo tudi eksterne kuhinje. Ponekod za tovrstne kuhinje uporabljajo tudi izraz letne kuhinje.

Zunanje kuhinje veljajo kot neke vrste podaljška naše običajne kuhinje, ki se nahajajo na prostem, torej zunaj našega doma. Njihova funkcija pa je lahko povsem enaka funkciji notranjih kuhinj. Kljub temu se ti dve vrsti kuhinj med seboj razlikujeta po uporabljenih materialih in seveda tudi po svojem videzu. Zunanje kuhinje so najpogosteje izdelane iz robustnih materialov. Za njih je značilno, da lahko prenesejo tudi neugodne vremenske razmere. Tega se močno zavedajo tudi v spletni trgovini Flamula, ki na svoje spletne prodajne police postavlja vrhunske letne oziroma eksterne kuhinje. Odlikujejo se po izvrstni kakovosti, prav tako pa imajo tudi estetsko ter funkcionalno vrednost. Sestavljene so iz najrazličnejših elementov.

Zunanje kuhinje

V ospredju so predvsem lijaku, pulti, omarice in tudi vrtni kamini. Delovne površine zunanje kuhinje so najpogosteje prevlečene s posebno glazuro. Ta v veliki meri preprečuje nastanek morebitnih poškodb, tudi po zelo dolgotrajni uporabi. Omarice so narejene iz posebnega lesa, najpogosteje polimernih desk. Za njih je značilno, da preprečujejo nastanek vlage.
Spletna trgovina s kuhinjami po naših željah

Za spletno trgovino oziroma podjetje Flamula je znano tudi to, da se lahko popolnoma prilagodi našim željam v povezavi s postavitvijo, velikostjo in videzom vrtne kuhinje. Poleg vse potrebne opreme v trgovini poskrbijo tudi za vrtne pipe, ki so najpogosteje narejene iz kroma in medenine. Prav vsakdo izmed nas, četudi je še tako zahteven, lahko najde primerno zunanjo kuhinjo v tej spletni trgovini.

Zunanje kuhinje

Eksterne kuhinje se ponašajo s številnimi prednostmi

Vemo, da je lahko priprava hrane in pijače v vrtnem kaminu več kot pa samo posebno kulinarično doživetje. Pri tem imamo v mislih tudi druženje s svojimi najbližjimi in prijatelji. Na take dogodke ima večina ljudi prav lepe spomine.

S tovrstnimi kuhinjami se lahko na precej eleganten način izognemo tudi najrazličnejšim neprijetnostim. Pečenje, ki ga lahko opravljamo v zunanji kuhinji, ima lahko intenziven vonj, ki pa je v stanovanju lahko prav nadležen. Poleg tega nam na primer v vročih poletnih dneh veliko bolj prija uživati hrano in piti dobro pijačo nekje na prostem. Temperature so tam lahko nižje in tudi vzdušje je veliko bolj prijetno.

Obseg zunanje kuhinje

Seveda pa se zunanje ali eksterne kuhinje med seboj razlikujejo tudi glede na sam obseg oziroma velikost. Kaj vse bo naša zunanja kuhinja, če se bomo zanjo odločili obsegala in koliko bo velika, je odvisno predvsem od tega, kaj si želimo v njej ustvarjati. Vemo, da je v primerjavi s kuhinjo v hiši zunanja kuhinja zasnovana običajno veliko bolj preprosto in tudi z veliko manj elementi. Tudi njena oprema se spreminja z navadami, ki so odvisne v največji meri od našega razpoložljivega časa. Že ko načrtujemo vrt, ke dobro, da se odločimo, ali bomo imeli zunanjo kuhinjo ali pa morda le premični žar.

Pomembno je tudi, da zunanje kuhinje umetimo v prijeten prostor. Strokovnjaki nam celo svetujejo, da jih je najbolje postaviti kar blizu zelenjavnega vrta. Tako bomo imeli v naši neposredni bližini tudi vrtnine, ki jih bomo lahko pripravili poleg drugih jedi. Pri tem nikakor ne smemo pozabiti tudi na vse potrebne inštalacije. V praksi to pomeni na vodovodno in na električno napeljavo. Če želimo imeti zunanje kuhinje z vodo in ognjem, se moramo zavedati, da potrebujemo tudi pomivalno korito s pipo, prav tako tudi primerno napeljan jašek za praznjenje napeljave pred zimo in odtok v kanalizacijo. Lahko ga nadomesti tudi dovolj primerna čistilna naprava.

Zaščita zunanjih kuhinj pred dežjem in soncem

Ko se ureja zunanje kuhinje, pa ne smemo pozabiti tudi na primerno zaščito pred zunanjimi vremenskimi vplivi, predvsem pred soncem in tudi dežjem. Najbolj je pomembno, da imamo zaščiten tisti del, ki vsebuje kuhališče, pomivalno korito, shranjevalne omarice in delovno površino. Vse to, kar smo našteli, mora biti nujno pod nadstreškom, ki ga je potrebno uskladiti s podobo našega doma. Obenem pa moramo vsekakor poskrbeti tudi za odvajanje vode s strehe nadstreška. Konec koncev je nadvse pomemben tudi estetski vidik. Ta je najbolj odvisen od izbire materialov.

Članki iz iste kategorije: