Od zibelke do otroške postelje

Nekateri starši si za prvo posteljico za otroka omislijo zibelko ali košek. Po prvih petih ali šestih mesecih pa je potrebno že razmišljati o prehodu spanja otroka iz zibelke ali koška v otroško posteljico, ki se lahko uporablja do starosti cca 4 let ali celo dlje v primeru posteljic ki rastejo z otrokom. V spletni trgovini Bimbo vam ponujajo Mojzesove košare, lepe zibelke, otroške posteljice kakor tudi posteljice in zibelke v enem.Od zibelke do otroške posteljeV njihovi ponudbi najdete tudi enega izmed najbolj poznanih svetovnih proizvajalcev postelj in ostalega otroška pohištva – blagovno znamko Pali, ki ponuja široko paleto modelov otroških postelj, ki se razlikujejo tako po zasnovi in ​​nekaterih funkcionalnih lastnostih.

Kaj paziti pri nakupu?

Pri izbiri otroških posteljic se ne smemo nikoli odreči varnosti in udobju, ki ga mora ponujati otroška postelja. V ta namen je potrebno paziti da ima otroška posteljica trdo dno oz. je priporočeno da ima lesene letve tako, kot klasične postelje za odrasle, ki so še boljša izbira kot trdo dno. Materiali in predvsem barve, ki se uporabijo za barvanje posteljice morajo biti nestrupene in take, ki ne povzroča alergij. V kolikor ima otroška postelja kolesa za lažje premikanje po stanovanju morajo biti ta vrtljiva in od tega morajo biti vsaj 2 kolesi opremljeni z zavoro. Prav tako je iz vidika varnosti potrebno paziti, da je razdalja med letvami med 6,0 in 7,5 cm tako, da otrok v odprtini ne more ostati zataknjen z glavo. Dvignjena stranica otroške postelje mora imeti minimalno varnostno višino 60 cm. Ob spuščeni stranici (ko je otrok majhen in se še ne dviga) pa je minimalna višina vsaj 20 cm. Pri kakršnih koli dekoracijah na posteljici je potrebno paziti, da nikjer niso vrvice daljše od 12 cm, saj to pomeni zelo veliko varnostno tveganje.
Med različnimi modeli otroških posteljic, ki so prisotne na trgu, je priporočljiv nakup tiste, ki ima zaobljene vogale, saj bo otrok v njej tudi zbujen in tako poste preprečili buške. Najboljše med njimi imajo na zgornji strani stranic mehko oblazinjenje, podobno kot stajice in se tako še varnejše. Za standardne dimenzije lahko dokupite tudi varovalne obrobe, ki se namestijo na stranice in ščitijo otroka pred morebitnimi poškodbami pri udarcih.zibelka

Kaj pa če želite kaj posebnega?

Na tržišču so tudi določeni modeli posebnih otroških posteljic. Ene lahko rastejo z otrokom, druge se namestijo poleg posteljice in otrok spi skupaj z mamo in še kaj bi se lahko našlo. Prve so mogoče najbolj zanimive, saj z malo večjim vložkom lahko pokrijete skoraj vse potrebe, ki jih ima otrok po pohištvu. V začetku je otroška posteljica združena v celoto, ki obsega previjalno mizo ali komodo. Z rastjo otroka pa se le ti modeli razstavijo in pridobite otroško posteljo brez varovalnih stranic in v nekaterih primerih celo postelje z dimenzijami 90 x 200 cm ter pohištvo s katerim lahko skoraj v celoti opremite mladinsko otroško sobo (pisalna miza, predalnik, stenski predalniki…).
V otroški spletni trgovini Bimbo.si lahko izberete med različnimi modeli posteljic tisto, ki se najbolj prilagodi vašim potrebam in zahtevam. Njihovo ponudbo posteljic pa lahko vidite tukaj!
https://www.youtube.com/watch?v=HIZJByc97Fo

Članki iz iste kategorije: