Nagrobni spomeniki preminulih

Nagrobni spomeniki so namenjeni, da z oblikovanjem izrazimo svoja čustva in spomin na naše najdražje, ki so že žal preminuli. Omogočimo jim miren počitek v lepem urejenem okolju, ki ga redno vzdržujemo in se nanj spomnimo ob vsaki priložnosti. Na nagrobnike damo vklesati njihova imena, letnice rojstva in smrti, kjer počivajo.
nagrobniki
Po nekod pa na nagrobnik napišemo tudi kakšno poslovilno besedo. Vse je odvisno kaj želijo sorodniki in seveda tudi koliko si lahko privoščijo, saj nagrobni spomeniki ohranjajo svojo vrednost na visokih standardih.

Nagrobni spomeniki več vrst

Ko se odločimo za nakup nagrobnega spomenika, ki ga bomo posvetili svojim najdražjim, je izbira teh različna. Nagrobni spomeniki so lahko enojni, dvojni ali žarni. Vse pa je odvisno, kaj si želijo sorodniki preminulega in kaj si je želel on sam. V večini pred smrtjo nekateri izrazijo želje kako in kje želijo počivati in tudi kdo naj bi počival z njimi, kar vsekakor sorodniki izpolnijo. V največ primerih se ljudje raje odločajo za žarne nagrobnike. Vsi se dobro zavedamo, da je to manj boleče za vse, ki so to osebo poznali in jo imeli radi.nagrobni kamen

Nagrobni spomeniki in cene

Nagrobni spomeniki se iz leta v leto spreminjajo in tudi tako spreminjajo cene. Nekateri se še lahko spomnijo, da so se nekoč ljudje pokopali nekje v bližini doma in nato grob označili tako, da so nanj položili kamen ali pa lesen križ. To je danes že preteklost in se je vse že popolnoma spremenilo. Danes imamo žare, za katere včasih niso niti vedeli in si jih tudi nebi mogli privoščiti. Truge so naredili doma sami iz navadnega lesa, danes je pri nas temu drugače. Truge izdelujejo podjetja in to iz prav posebnih lesenih materialov na željo kupca. Zbiramo lahko tudi med barvo, velikosti in podobno. Ko danes stopimo na pokopališče, vidimo grobove iz marmorja, granita, različnih oblik, velikosti, barv in tudi pripomočkov za šopke, sveče, vence in ikebane. Temu bi se lahko reklo, da človekova domišljija in želja ne pozna. Kljub vsemu pa pozna meja pri vrednosti nagrobnikov, ki so zelo razkošna in tudi zelo draga. Če imamo velike želje se moramo zavedati, da nas bo to stalo več 1000€ in si to lahko privoščijo le nekateri. Drugi, ki pa si tega ne morejo privoščiti pa raje ostanejo skromni in se z vsem srcem posvetijo urejanju doma, kjer počivajo ljubljene osebe.
https://www.youtube.com/watch?v=JWdJa2oFNKI

Članki iz iste kategorije: