Ogledalo za ples- zakaj?

Ples, balet, aerobika, mnogi športi in skupinske vadbe so dejavnosti, ki se odvijajo v dvoranah, ki so opremljene z velikimi ogledali, ki se raztezajo čez eno od daljših sten v prostoru. Ljudje, ki se ne ukvarjajo z omenjenimi aktivnostmi, ne vedo, čemu služi ogledalo. A tisti, ki se se ukvarjajo profesionalno s plesom, baletom in podobnim, ta pripomoček dobro poznajo in natančno vedo, kako in zakaj se ga uporablja.ogledalo-plesZavedajo se, da si brez njega uro plesa ali baleta težko predstavljajo, saj je veliko plesno ogledalo odličen pripomoček za vadbo. Drža telesa je pri plesu ali baletu bistvenega pomena, zato si plesalci pomagajo tako, da se med vadbo gledajo v ogledalo in na ta način nadzorujejo svoje plesne gibe telesa. Ogledalo za ples pa ni primerno le za plesalce in baletnike, temveč bi koristilo tudi drugim športnikom in rekreativcem, ki se ukvarjajo z dejavnostmi, kjer je drža telesa izrednega pomena. Prijateljem in sorodnikom, ki vadijo jogo, pilates ali dvigajo uteži lahko za rojstni dan ali ob drugi priložnosti podarite veliko ogledalo. Navdušeni bodo nad vašo izbiro, saj jim bo vaše darilo prišlo pri vadbi še kako prav. Vrat je preko vratne hrbtenice povezan z drugimi deli hrbta, kar pomeni, da ne moremo ohraniti ravne in iztegnjene hrbtenice, če sklonimo glavo, saj s tem spremenimo lego vratu.

Za vzravnano držo moramo paziti tudi na vzravnano držo vratne hrbtenice, oziroma vratu, kar pomeni, da se pri vadbi, kjer je takšna drža pomembna, ne smemo sklanjati in pogledovati svojega telesa. V ta namen nam bo torej služilo ogledalo. Čim večje je ogledalo, bolj nam bo koristilo, še posebej, če ne vadimo sami temveč skupaj s še kom, ali celo v skupini. Prav iz tega razloga imajo športne in predvsem plesne dvorane, ter dvorane za jogo, aerobiko in pilates toliko ogledal na steni. Doma si je težko privoščiti takšno razkošje, a kljub temu si lahko omislimo eno veliko ogledalo, ki nam bo popestrilo vadbo in nam pomagalo, da se bomo med njo pravilno držali oziroma skrbeli za pravilno lego hrbtenice in ostalih delov telesa.

Takšno ogledalo boste našli v ponudbi športnih trgovin, ki ponujajo tudi pripomočke za ples na primer drogove, držala, lestvine in podobno. Tovrstni izdelek boste največkrat našli pod imenom ogledalo za ples ali plesno ogledalo, ki pa je najbolj v veljavi. Ples ima daljšo tradicijo kot ostale športne zvrsti, pri katerih se takšno ogledalo tudi uporablja. Če boste o prodaji ogledal in ostalih plesnih pripomočkov želeli izvedeti še več, oziroma določen pripomoček tudi kupiti, se obrnite na svetovni splet, kjer boste presenečeni na pestro ponudbo plesnih pripomočkov..Obstajajo tudi zložljiva ogledala, narejena iz posebne folije, ki so še posebej primerna za tiste, ki imajo majhna stanovanja ali za prostore, kjer se odvija več različnih dejavnosti, saj takšno plesno ogledalo lahko, če je potrebno, zložite in ga pospravite v omaro, ter ga zopet izvlečete, ko boste začeli vaditi.

Če se profesionalno ukvarjate s plesom ali baletom je prav, da imate pri vadbi plesno ogledalo, ki vam olajša vadbo.

Članki iz iste kategorije: