Prenesimo svojo trgovino na splet

Internet nam omogoča, da kupujemo po svojih pogojih iz zavejta svojega doma. Če se podamo na kateri koli brskalnik, bomo hitro našli vse možne proizvode in storitve, ki jih lahko kupimo. Tako je e trgovina odlična rešitev za vse podjetnike, ki želijo razširiti svoj vpliv in zgraditi svojo znamko. Tako bo vse, kar ponujamo, vedno na voljo za pregled potencialnim strankam, ki imajo dostop do spleta. Prednost pa je tudi ta, da ne bomo potrebovali porabiti veliko časa za vzdrževanja svoje e trgovine in neprekinjeno bo na voljo vsem uporabnikom.

Privabimo večje število novih strank

Vsak podjetnik ve, da je najtežje pridobiti nove stranke. Za to lahko zapravimo celo premoženje, saj je uspeh našega podjetja odvisen od novih in obstoječih strank. Klasičen način povečevanja prodaje je objavljanje oglasov na radiju in televiziji. To je lahko dokaj drago, saj si ga v večini privoščijo le zelo uspešna podjetja in organizacije. 

Naša e trgovina pa ne predstavlja stroškov in ima lahko zelo močan učinek pri spletnem oglaševanju naše dejavnosti. Tako lahko hitro:

  • Pridobimo nove stranke s spletne mase
  • Koristimo usluge, ki nam jih nudi spletno oglaševanje, ki predstavlja našo trgovino
  • Ustvarjamo akcije in izpostavljamo posebne produkte 

Spletno oglaševanja poveča prodajo

Veliko raziskav kaže, da ohranjanje kontakta s kupci zagotavlja večjo prodajo. Ljudje so nam hvaležni, če jih na vsake nekaj časa opomnimo na nove proizvode, ugodnosti, akcije in druge novice. S tem jim tudi pokažemo, da nam ni vseeno in, da smo hvaležni, ker poslujejo z nami. Pošiljanje e-mailov z novicami in ugodnostmi je v bistvu spletno oglaševanje, ki nas nič ne stane. Seveda pa mora naša e trgovina biti izdelana še preden se tega lotimo.

Eden izmed najboljših načinov, da ohranjamo kontakt s strankami, je ta, da imamo vgrajeno na naši spletni strani prijavnico, kjer nam stranke lahko zaupajo svoje osebne podatke. Seveda bomo za to potrebovali profesionalno ekipo izdelovalcev spletnih strani. Če obiščemo www.perunpro.si, bomo našli odlično ekipo strokovnjakov za spletno oglaševanje, izdelavo spletnih strani ter izdelavo programov po naročilu.

Bolj učinkovito vodenje zaloge

Vodenje fizične trgovine je skoraj vedno dokaj zahtevno. Paziti moramo na zalogo, ki jo moramo vedno evidentirati. Če pa imamo e trgovino, pa lahko sproti naročamo izdelke, ki se prodajajo. Tako lahko poskrbimo, da imamo vedno na voljo vse, kar se najbolj prodaja. Tako bomo manj sredstev porabili za naročanje zaloge. Vedno pa imamo možnost, da ekskluzivno naročamo sproti, brez da bi si delali zalogo.

Vodenje e trgovine je tudi bolj enostavno, ker si pomagamo s programsko opremo. Računalnik zabeleži vsak nakup, izdan in prejet produkt ter nas opozori, ko nam prične zmanjkovati zaloge. Tako lahko hitro naročimo nove stvari, kar je posebej uporabno po obdobjih večjega števila prodaje, ki je posledica spletnega oglaševanja ali drugih kampanj.

Prihranimo pri prostoru in stroških

Če imamo trgovino, bomo potrebovali tudi prostor. Stroški, ki nastanejo s tem, so lahko zelo visoki. To lahko še posebej pripadane podjetnike, ki so komaj začeli poslovati. Če pa imamo e trgovino, pa lahko prodajamo iz kjerkoli. Vse, kar potrebujemo, je računalnik in dostop do interneta. Tako se lahko ognemo najemanju prostora, kjer bomo poslovali, saj to lahko delamo doma, v garaži ali kjerkoli drugje.

Po drugi strani pa lahko celotno ponudbo predstavimo vsakemu obiskovalcu, ki bo prišel na spletno stran naše trgovine. Tako ne potrebujemo dvigal, reklamnih napisov, stopnic in drugih fizičnih objektov, da predstavimo strankam vse, kar želimo. Naša e trgovina bo predstavila kupcu točno to, kar želi, brez nepotrebnih zamud ali čakanja v gneči.

Trgovina bo vedno na voljo

Morda je največja prednost, ki jo ima e trgovina je ravno to, da je ne potrebujemo zapreti. Odprta je lahko skozi celo leto, saj deluje v virtualnem svetu. To nam tudi omogoča, da izdelamo najbolj učinkovito spletno oglaševanje, saj bomo čez čas pridobili podatke o naših strankah, njihovih navadah, željah in drugih lastnosti.

Ne glede na vremenske razmere, bo naša e trgovina vedno na voljo celemu svetu. Tako lahko razširimo svoje poslovanje v druge države, brez da bi potrebovali fizično infrastrukturo za to. Obenem pa je to odlično za začetnike, saj ne potrebujemo najemati ljudi, skrbeti za požarno varnost, paziti na kraje ipd.

Lahko imamo tudi več spletnih strani, ki so izdelane za različne produkte in znamke. V vsakem primeru pa je izdelava e trgovine ena izmed najboljših odločitev, ki jih lahko storimo v današnjem digitalnem svetu, da razvijemo svoje podjetje na nove nivoje.

Članki iz iste kategorije: