Winx risanke

Veste, kdo so Stela, Bloom, Flora, Musa in Tekna? Če imate doma deklico v predšolskem obdobju, potem gotovo veste, da govorimo o vilah, ki hodijo na šolo imenovano Alfea in se bojujejo z zlobnimi silami. Ampak to še zdaleč ni vse.

WinX risanke so polne čarovnij

Tudi ti so junaki, ki odganjajo sile zla. Za razliko od vil, ki imajo čarobne moči ter pri boju z zlom uporabljajo lastno energijo, se tako imenovani »specialisti« bojujejo z meči. Kljub temu, da gre za spopad med dobrim in zlim, pa ostaja risanka otrokom primerna in v njej ni krutega nasilja. Celo pošasti in čarovnice, s katerimi se junakinje in junaki spopadajo, niso videti pretirano grozni – odraslim bi se zdeli z njihovimi velikimi zobmi in tipičnim čarovniškim smehom celo nekoliko smešni.

winx

Winxice popeljejo otroke v sanjski svet

Tisti, ki mislimo da so risanke kot so te o Winxicah namenjene zgolj poneumljanju deklic, moramo ponovno dobro premisliti. Zakaj? Ker gre v predšolskem obdobju za čas, ko punčke pač rade sanjarijo o princeskah, vilah in podobnem.

Tako kot smo tudi njihove mame – le, da na nekoliko drugačen način. Saj veste, tudi me smo oboževale zgodbo o lepi Pepelki, ki je imela hudobni sestri in mačeho, in potem je dobila najlepšo obleko na svetu, najlepše prevozno sredstvo, šla na najboljši ples, kjer je bila sama smetana, in se nazadnje poročila z najbolj zalim princem.

Winxice imajo rade modo

Še več: Winxice so vajene tudi delati! Morda njihova služba po koncu vilinske akademije ni pretirano visokoleteča, saj imajo salon za ljubljenčke ter trgovino z ljubljenčki, pa vendarle je jasno, da imajo svoje obveznosti. Hkrati pa si najdejo še čas za svoj ansambel, zmenke in reševanje sveta. Lahko bi torej rekli, da so super ženske, za katere ni prav nič pretežko, predvsem pa pri njih nikoli ni izgovora, da za kakšno stvar nimajo časa ali so preutrujene. Če si boste želeli ogledati in prebrati še kaj več, si poglejte stran WinX risanke!

Članki iz iste kategorije: