Risanke Pink Panter

Za začetek je treba priznati, da je sama ideja o rožnatem panterju precej nenavadna, saj si je težko predstavljati veliko rožnato mačko, ki je postavljena v svet ljudi. Da bi bolje razumeli izvor risanega junaka Pink Panterja, pa je treba najprej pokukati v svet »pravih«, igranih filmov.

Kratka zgodovina risanke Pink Panter

Pink Panter v osnovi dejansko ni mačka, temveč velik, rahlo rožnato obarvan diamant. Zaenkrat je bilo o iskanju tega diamanta in nerodnem policijskem inšpektorju, ki ga išče, posnetih 11 filmov, zadnji v letu 2009, za leto 2015 ali 2016 pa se obeta še eden, ki je že v delu pri studiu Metro-Goldwyn-Mayer. Glede na to, da je bil prvi film narejen že leta 1964, je priljubljen rožnati karakter z nami že več kot 50 let.

Filmi še pred risanko Pink Panter

O čem govorijo filmi? Prikazujejo nerodnega francoskega inšpektorja z imenom Jacques Clouseau, ki išče slavni diamant. In zakaj so tega sploh poimenovali rožnati panter? Diamant, ki ga običajno vidimo v filmski špici, je velik in rahlo rožnato obarvan, na sredi pa ima napako – če ga pogledamo od blizu, se zdi, kot da je v njem podoba divje mačke, torej panterja, v skoku.

V čem je Pink Panter tako poseben, da je osvojil ves svet?

Rožnati maček sam po sebi je nenavadna ideja, še bolj nenavadno pa je, da risanke Pink Panter glavnega junaka predstavljajo kot živalskega junaka, ki ima popolnoma človeške lastnosti in človeško obnašanje. Deluje nekoliko boemsko oziroma umetniško, saj ima okoli vratu pogosto ovratniček z metuljčkom, včasih pa poseže tudi po cigaretah, pri kajenju katerih uporablja prefinjen ustnik. Rožnati mačkon je sicer velika nadloga, zato ni presenetljivo, da gre malemu sivemu možicu pošteno na živce – risanka ni namreč niti malo poučna in je namenjena zgolj hihitanju ob mačkonovih potegavščinah in nagajanju.

Članki iz iste kategorije: