Slovenske risanke

Risanke so pomemben del življenja otrok. Žal v današnjem času opažamo, da so otroci z risankami nekako skoraj obsedeni in se težko spravijo od televizije ali so prepričani, da ne smejo zamuditi še ene risanke, ki sledi. Seveda pa živijo v času specializiranih televizijskih kanalov, kjer so risanke na sporedu od jutra do poznega večera, tako da je povsem nemogoče videti vse.slovenske-risanke
Nekateri menijo, da postajajo moderne risanke kar neprijazne otrokom, a v resnici prinašajo več idej, znanja in dobrih naukov, kot pa tiste, ki smo jih gledali včasih in so bile polne pretepanja in sicer epskih zaključkov, ki pa niso bili zelo poučni.

Z risankami danes torej ni nič narobe, dobro je tudi to, da je izbira velika in da tisti, ki ne marate bolj skomercializiranih idej, lahko takoj najdete veliko bolj poučne na katerem drugem programu.

Slovenske risanke pa žal praktično ne obstajajo. Tako da v glavnem pod izrazom slovenske risanke mislimo predvsem na tiste, ki so prevedene oziroma sinhronizirane. Za odlične sinhronizacije so sicer naši delavci dobili že precej mednarodnih nagrad, tako da imajo otroci srečo, da imajo liki tako dobre vokale. No, lahko pa smo iskreni in rečemo, da imamo srečo tudi odrasli, saj tudi sami še vedno radi pogledamo kako risanko.

Članki iz iste kategorije: