Čelade za motor varujejo glavo in življenje

Kakovostne Nolan čelade 

Zagotovo velja, da je skrbneje narejena čelada tudi veliko zmogljivejša. Znano ime, kot so, na primer, Nolan čelade je pri uporabnikih bolj zaupanja vredno, kot pa izdelek, ki je neznanega izvora iz okolja, ki ima precej nizke varnostne, tehnične in ne nazadnje še kakovostne kriterije. 

Podjetja, ki čelade le sestavljajo in nimajo lastnega razvoja, so zagotovo v zaostanku, ker niti nimajo izkušenj s konstrukcijo in niti ne materiali. 

Cene čelad za motor 

Pri izbiri čelade za motor cene nikoli ne smete postavljati na prvo mesto. Še preden se sploh odločite za cenovni razred, preizkusite čim več različnih modelov. Le na ta način boste lahko dobili občutek za pomembnejše razlike. 

Čelado izbirajte zlasti glede na namen uporabe ter tudi glede na vrsto svojega motorja. Za vsako čelado je značilno, da ima svoje specifične lastnosti, posledično jih prodajalci razvrščajo v različne kategorije. Na trgu boste tako lahko izbirali med tistimi, ki so, na primer, namenjene mestni, turistični, športni, dinamični vožnji. Med vsemi vrstami pa so, kot že rečeno, Nolan čelade ena od najboljših izbir na trgu v tem hipu. 

Integralno zaprte čelade 

Posebna vrsta Nolan čelade so tudi integralno zaprte čelade. Te odlično zaščitijo vaš predel brade. V celoti zaobjamejo glavo ter vrat in na ta način še močneje potisnejo lica. Takšne čelade so tišje in tudi manj prepišne. Razdeljene so na številne podskupine, in sicer zlasti glede na zasnovo in opremo. 

Nekatere integralno zaprte čelade so namenjene turistični vožnji, spet druge mestni, dinamični in tako dalje. 

Članki iz iste kategorije: