Kako vas družinska psihoterapija lahko osreči

Kako najti ustrezno strokovno psihoterapevtsko pomoč?

Iskanje kvalitetnega psihoterapevta ni več pogojeno z Ljubljano. Prek spleta na primer na  Štajerskem najdemo odlično psihoterapijo v Mariboru. Slednja nudi tudi druge oblike svetovanja, kot so individualno, partnersko in strokovno. V času krize in bolezni pa je na voljo tudi terapevtsko svetovanje prek spleta. Na ta način dobimo celostno obravnavo celotne družine, brez iskanja in usklajevanja terminov v živo. 

Karakteristike dobrega psihoterapevta

Dober psihoterapevt nam nudi občutek ugodja že pri prvem kontaktu. Tekom svetovanja na plano namreč pridejo travmatične izkušnje in dogodki, ki jih težko povemo ljudem, ki jim ne zaupamo. Med najbolj intenzivne vrste psihoterapevtskega svetovanja sodi družinska psihoterapija, kjer so hkrati obravnavani vsi člani družine. Terapevt mora pridobiti zaupanje vseh članov, saj tako lažje pomaga in svetuje. Vsi posamezniki  predstavijo svoj vpogled in svoje čustvovanje ob določenem dogodku. Na ta način psihoterapija dosega najboljše rezultate.

Konflikti v partnerskem odnosu privedejo do težav v celotni družini

Dejstvo je, da se konflikti med partnerjema odražajo tudi na odnosih celotne družine. V primeru prepirov, konfliktov, vpitja ali celo nasilja, so posledice vidne tudi na otrocih. Strokovnjaki pravijo, da se nezdravljene anskiozne motnje pri mladostnikih odražajo tudi v depresiji v odrasli dobi. Smiselno je, da se torej konflikti znotraj družine zdravijo že od samega začetka. Najprej na ravni partnerskega odnosa, kasneje tudi v obliki družinske psihoterapije po prihodu novih družinskih članov.

Kako prestaviti termin psihoterapije v Mariboru v primeru zadržanosti?

Če ste izbrali psihoterapijo v Mariboru, a se srečanja ne morete udeležiti, preprosto zamenjajte termin s spletnim terminom. Psihoterapevt bo tako prek Skypa ali telefona z vašo družino opravil pogovor in pomagal k izboljšanju situacije. Dogovoriti se je možno tudi za vnaprejšnje posredovanje vprašanj prek elektronskega sporočila ali spletnega obrazca, da se strokovni sodelavec vnaprej pripravi na terapijo.

Članki iz iste kategorije: