Motoristična jakna z dobro zaščito je obvezna za motoriste

Pri izbiri motorističnih oblačil morate biti med drugim pozorni tudi na proizvajalca oziroma blagovno znamko. Od tega je namreč v veliki meri odvisno, kako kakovostna bodo oblačila za motor.

Pomembno je torej, da je motoristična jakna izdelana iz kakovostnih in odpornih materialov, kot sta usnje in tekstil. V primeru padca motorista zelo prav pridejo posebne zaščitne blazinice na komolcih, ramenih in na hrbtu.

Motoristična čelada, hlače in rokavice

Ko je govora o moto opremi, nikakor ne moremo mimo obvezne opreme, kot je motoristična čelada. Ta mora dobro zaščititi glavo in obraz pred poškodbami. Izbrati je treba čelado, ki povsem ustreza vaši glavi in ima certifikate, ki omogočajo varnost. Na voljo so različne vrste čelad, kot do integrirane, polintegrirane, off-road in jet čelade.

Motoristične rokavice
Nepogrešljiv del opreme za vsakega motorista so motoristične rokavice

Motoristična jakna je navadno prva asociacija, ko je govora o oblačilih za motor. Poleg jakne so ključnega pomena tudi motoristične hlače. Te morajo omogočiti primerno zaščito nog in morajo biti narejene iz dovolj trpežnih materialov. Tako kot jakne so na voljo v usnjeni in tekstilni različici. Seveda so tudi v tem primeru zelo zaželene dodatne zaščitne blazinice na kolenih in bokih.

Pogosto pa pozabljamo na opremo, kot so moto rokavice. Te lahko na izjemno učinkovit način ščitijo roke motorista pred vremenskimi vplivi, prav tako pred poškodbami in vibracijami. Izbrati je treba motoristične rokavice, ki so narejene iz kakovostnih materialov, in omogočajo dovolj dober oprijem na krmilu.

Motoristična blagovna znamka RST

Še preden se odpravite po nakupih motoristične opreme, si najprej pripravite seznam priznanih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk tovrstne opreme. Med drugim boste naleteli tudi na blagovno znamko RST, ki velja za eno od najbolj priznanih na trgu.

RST PRO serija Adventure X jakna in hlače

Članki iz iste kategorije: