Ključna oprema za vsakega motorista

Glavna naloga, ki jo ima oprema za motoriste v obliki oblačil, je da zaščiti naše telo pred poškodbami. Njena druga naloga pa je nudenje udobne vožnje med kratkimi in dolgimi potovanji. Vse se začne pri najbolj kritičnem delu opreme, ki je čelada. Pomembno je, da se nam dobro prilega in nas ne tišči. Priporočljivo je, da čelado vnaprej fizično pomerimo preden se odločimo za nakup. S tem bomo zagotovili, da bomo izbrali tako čelado, ki bo najbolj primerna za obliko in velikost naše glave.

Obvezna moto oprema za motoriste začetnike

Dandanes pa morda nimamo vedno možnosti, da obiščemo fizično trgovino. V naši najljubši spletni trgovini z moto opremo Yogi.si so napisane vse dimenzije različnih čelad. Tako je mogoče, da izmerimo velikost in obliko svoje glave ter tako izberemo najbolj primerno čelado preko spleta.

Čelada za skuter obrani našo glavo poškodb

Vsak motor je izredno zabavno vozilo. Na žalost pa je tako, da smo med vožnjo vedno izpostavljeni nevarnostim. To velja za motoriste, ki vozijo velike motorje, kot tudi skuterje. Ravno pri vožnji skuterja se pogosto lahko zgodi, da s seboj na pot ne vzamemo čelade. S tem se izpostavimo veliki nevarnosti, saj nimamo nikakršne zaščite za našo glavo v primeru padca.

Čelada za skuter z vizirjem
Skuter čelada je zasnovana za kratke razdalje

Povprečna čelada za skuter nima vizirja. Za tem tiči dober razlog, saj povprečni skuter ne dosega velikih hitrosti. Obenem pa je tudi mišljen za sproščeno vožnjo po mestu, kjer skoraj nikoli ne vozimo več kot po 50 kilometrov na uro. Kljub temu je mogoče kupiti čelade z vizirjem in brez.

Članki iz iste kategorije: