Darila v podjetju

Najboljši način, da nekomu pokažemo spoštovanje je preko darovanja. Tako so darila vedno dobrodošlo presenečenje, če si izberemo pravi čas in kraj. V podjetjih ni nič drugače, saj si lahko ob posebnih priložnostih s sodelavci izmenjamo poslovna darila in tako pokažemo naklonjenost svojim sodelavcem.

Nasveti za darovanje

Nič ni narobe z darovanjem v poslovnem svetu, vendar pri darovanju moramo paziti na poslovni bonton. Najbolj priporočljivo za res kvalitetna poslovna darila je v mislih imeti primeren čas, saj so to po navadi rojstni dnevi, razne obletnice in tudi prazniki. Lahko se obdarujemo tudi ob kakšnih pomembnih dogodkih, kakor ob zaključku posebno dolgega in pomembnega projekta.

Poslovno darilo je lahko tudi zapestna ura

Za darovanje poslovnih daril v podjetju moramo biti pazljivi na način darovanja. Poslovna darila se darujejo s prijetno in hitro osebno predstavitvijo ter s pojasnilom razloga za darovanje. Še posebej moramo biti spoštljivi ob darovanju nekomu, ki je na višjem mestu. Seveda moramo paziti, da ne naredimo vtisa prilizovanja šefu s svojim darilom.

Ob praznikih kakor Božič so lahko poslovna darila po bontonu malo bolj osebna in sproščena, saj je v tem času praznično vzdušje zelo pomembno za moralo v podjetju. Velikokrat imajo podjetja tudi darilno igro “Skriti Božiček”, kjer se s pomočjo loterije določa kdo dobi katero darilo od vseh oseb, ki sodelujejo v igri. Bonton tudi odloča o tem, da so ob praznikih in pomembnih dogodkih v podjetju darila obojestranska.

Primerno obdarovanje

Ob izbiri poslovnega darila je pametno razmisliti o tem kakšne narave bo naše darilo. Lahko je bolj osebno ali praktično – odvisno od tega, kaj želimo sporočiti. Osebna poslovna darila so rezervirana za sodelavce, ki jih dobro poznamo. Obratno so praktična darila bolj namenjena za sodelavce, ki jih ne poznamo dobro.

Velik nabor poslovni daril na spletni strani www.habeco.si

Praktična poslovna darila so lahko pisala ali pripomočki, ki jih lahko sodelavec uporabi v pisarni ali za delo doma. Seveda je ob nakupu potrebno paziti na estetski izgled darila in ali je darilo primerno za izbranega posameznika. Kar se tiče cene darila je dobro, če ni previsoka, da ne spravimo koga v zadrego, čeprav smo imeli dobre namene.

Članki iz iste kategorije: