H7 žarnice – najpogostejša vrsta avtomobilskih žarnic

Lastniki avtomobilov se pogosto znajdemo v situaciji, ko opazimo, da imamo težavo s svetili oziroma bo potrebna menjava avtomobilske žarnice. Večina se sama loti menjave, običajno gre za H7 žarnice, pri tem pa je potrebno biti previden, da žarnice ne poškodujemo. 

Prav tako je potrebno biti pozoren že pri samem nakupu – različnim avtomobilom oziroma modelom vozil ustrezajo različne žarnice. Najpogosteje v avtomobilih najdemo H7 žarnice. Avto žarnice H7 proizvajajo različni proizvajalci, saj so pogosta izbira lastnikov vozil, obenem pa gre za kvaliteten avtomobilski del.

Kaj so H7 žarnice?

Avto žarnice H7 so najpogosteje vgrajene halogen žarnice. Življenjska doba halogenske H7 žarnice je do 550 ur, žarnice pa so majhne in lahke. Številni proizvajalci izdelujejo avto žarnice tega tipa; žarnice H7 pa se lahko med seboj pomembno razlikujejo. Nekatere žarnice imajo daljšo življenjsko dobo, razlikujejo pa se tudi v svetilnosti – ali oddajajo bolj belo oz. modrikasto svetlobo ali je svetloba klasične rumenkaste barve.

menjava avto žarnice H7
Če niste vešči menjave avto žarnice H7, je najboljše, da se obrnete na ustreznega strokovnjaka.

Priljubljena postajajo LED svetila. LED H7 žarnice naj bi imele daljšo življenjsko dobo. Nekateri proizvajalci zagotavljajo, da je doba delovanja LED H7 žarnice kar 2500 ur. Prav tako so LED žarnice manj občutljive in s tem bolj odporne na okvare. Tovrstne žarnice zagotavljajo večjo svetlobo in s tem preglednost vozišča, slabost pa je, da so cenovno manj dostopne.

Menjava avtomobilske H7 žarnice

Pri menjavi moramo biti še posebej previdni. Če se tega ne lotimo ustrezno, lahko poškodujemo ali celo uničimo izdelke oziroma svetilo ne bo ustrezno delovalo.

Ko potrebujete nove žarnice, jih lahko preprosto naročite na spletni strani Silux avto deli

Če sami nismo najbolj vešči tovrstnih del, je dobro, da se obrnemo na osebo, ki je to že počela oziroma se obrnemo na ustreznega strokovnjaka.

Članki iz iste kategorije: