Kmetijska mehanizacija in sodobno kmetovanje

Kvalitetna kmetijska mehanizacija je nepogrešljiva pri obdelovanju travnatih in drugih površin. V sodobnem času hitrega napredka in nenehnega razvoja najnovejših pripomočkov, ki olajšajo naše delo, si ne znamo predstavljati, da bi se poljedelstva oziroma kmetovanja lotevali tako, kot so se tega lotevali naši predniki.

Kmetijska mehanizacija omogoča hitro in učinkovito delo. Določenih opravil brez ustrezne mehanizacije sploh ne bi mogli opraviti. Ko se odločamo za nakup kmetijske mehanizacije, se običajno obrnemo na ustreznega ponudnika oziroma trgovino, podrobnosti za posamezne dele pa lahko najdemo tudi na spletu.

Kmetijska in gozdna mehanizacija

Pestra ponudba kmetijske in gozdne mehanizacije omogoča opravljanje del tako na travnikih, poljih kot tudi v gozdovih. Če smo lastniki večjega ozemlja, je vsekakor nujno, da se odločimo za nakup ustreznih pripomočkov oz. orodij, med katerimi je tudi sama mehanizacija. Kvalitetna kmetijska mehanizacija je preizkušena in preverjena na raznih površinah, kot so gozdovi in kmetijske površine. Ko se odločamo za nakup, pa je potrebno tudi razmisliti, kaj storiti v primeru okvar oziroma kje dobiti ustrezne rezervne dele. 

kmetijska mehanizacija - prikolica z gozdarskim dvigalom
Med kmetijsko mehanizacijo spadajo tudi prikolice za delov gozdu z gozdarskim dvigalom. Gozdarsko dvigalo za spravilo lesa – imeti mora tudi ustrezne prijemalke, rotatorje ter ustrezen krmilni ventil, ki vse omenjeno upravlja.

Osnova kmetijske mehanizacije je zagotovo prikolica. Če se odločamo za delo v gozdu, moramo biti pozorni na zmogljivost oziroma nosilnost le-te, prikolica pa mora imeti tudi ustrezno gozdarsko dvigalo. Gozdarsko dvigalo je namreč ključnega pomena pri spravilu lesa – imeti mora tudi ustrezne prijemalke, rotatorje ter ustrezen krmilni ventil, ki vse omenjeno upravlja.

Raznovrstnost kmetijske mehanizacije

Če smo lastniki manjše ali večje površine ozemlja, si pri obdelovanju pomagamo s traktorjem in različnimi kmetijskimi priključki.

Zmogljivi in vsestranski manjši traktorji in kmetijska mehanizacija omogočajo hitro in učinkovito delo.

Poleg prikolice sem sodijo ostali pripomočki, kot so npr. brana, kultivator, drobilnik, kosilnica, vilice za bale, plug, krmilni vozovi

Članki iz iste kategorije: