Izbira prave proste domene za vaše podjetje

Pred registracijo nove domene se prepričajte, da je domena še prosta. Proste domene so še posebej pomembne, če ustanavljate novo podjetje. Za uspeh na slovenskem trgu se priporoča registracija .si in/ali .com domene. Za prodor na tuje trge pa priporočamo registracijo lokalne končnice države, na katero ciljate in še .com domene. Izberite zanimivo domeno, ki bo prispevala k prepoznavnosti vašega podjetja oz. blagovne znamke. Če je možno, izberite domeno, ki se enako izgovori kot napiše, da ne boste izgubili potencialnih strank, ki ne bodo znali pravilno napisati vaše domene.

Ko izbirate proste domene, morate upoštevati nekaj pravil. Ime domene običajno vsebuje črke angleške abecede in pravilo je, da se ne razlikuje med malimi in velikimi črkami. Domena mora imeti več kot 3 znake in lahko vsebuje tudi številke ter vezaj. Vezaj ne sme biti na prvem ali zadnjem mestu. Slovenske .si domene lahko vsebujejo tudi šumnike, vendar je priporočljivo registrirati tudi identično domeno brez šumnikov.

Proste domene so še posebej pomembne
Proste domene so še posebej pomembne, če ustanavljate novo podjetje. Izberite zanimivo domeno, ki bo prispevala k prepoznavnosti vašega podjetja oz. blagovne znamke.

Zakaj izbrati Domovanje za registracijo domene?

Spletna stran domovanje.com je z vami že več kot 20 let, medtem pa so pridobili veliko izkušenj na področju spletnih storitev. Podjetje Domovanje d.o.o se je pred sedmimi leti pripojilo podjetju Webtasy d.o.o. Danes skupini DHH zaupa več kot 100.000 strank in za njih skrbi ekipa več kot 75 sodelavcev.

Razlaga kaj je ime domene in kaj je spletno gostovanje

Registracija domen pri Domovanje prinaša številne prednosti kot so brezplačna, strokovna in prijazna podpora, napredni vmesnik za podaljšanje, prenos in registracijo domen, brezplačno DNS gostovanje, brezplačne preusmeritve URL naslovov, popusti in ugodnosti pri večjih naročilih.

Članki iz iste kategorije: