Izbira primerne domene in vse, kar morate vedeti o njej

Ko boste tudi vi želeli imeti svojo spletno stran, boste seveda morali najprej poskrbeti za njeno izdelavo. Takšno delo je vsekakor najbolje prepustiti strokovnjakom s tega področja, ki imajo večletne izkušnje. Če ne poznate nikogar, lahko seznam najboljših najdete tudi na spletu.

Kljub temu da vam bodo pri izdelavi vaše spletne strani ves čas ob strani stali izbrani strokovnjaki, je dobro, da se o osnovnih pojmih in dejstvih, ki so povezani s tem, pozanimate tudi sami. Preverite, kaj je domena, kako poteka preverjanje domene, kaj je registracija domene, kaj je spletno gostovanje in podobno.

Spoznajte, kaj je domena

Domena je ime, ki se ga uporablja za identifikacijo pa tudi za lociranje spletnih virov. Slednje vključuje spletne strani, elektronske spletne strežnike in še druge vrste storitev na internetu. Domena torej predstavlja del spletnega naslova. Je unikatni zapis, preko katerega v brskalniku na spletu lahko dostopate do posamezne strani na spletu.

registracija domene za spletno stran
Vzemite si čas in izberite pravo ime domene za vaše podjetje pred registracijo domene.

Domeno sestavljata dva dela, in sicer ime in domenska končnica. Izbrati pa morate takšno domeno, ki je še prosta. In kje lahko preverite, ali je izbrana domena prosta? Na spletu. Preverjanje domene je hitro in preprosto.

Kako poteka registracija domene?

Ko si boste končno izbrali prosto domeno, je na vrsti njena registracija. Registracija domene je prav tako zelo hiter in preprost postopek.

V današnjem videu vas vodimo skozi nakup domene za vaše malo podjetje.
Prvi korak k vzpostavitvi vašega podjetja na spletu je registracija domene pri registrarju domen. Izbrati morate čim primernejše domensko ime ter končnico, potem pa še marsikaj drugega, kot je na primer gostovanje spletnih strani Domovanje.

Za samo domensko registracijo torej v resnici ne potrebujete posebnega predznanja. Preko spleta boste morali namreč vpisati samo nekaj osebnih podatkov. Po preprostem postopku bo registracija domene opravljena. Ko boste zanjo plačali, bo postala tudi vaša last.

Članki iz iste kategorije: