SSL certifikat poveča varnost na spletni strani

Konkurenca velikokrat poskrbi za vdore na spletne strani, saj se tako znebi konkurence. stranke tako bolj zaupajo spletnim trgovinam, ki imajo vgrajen SSL certifikat, ki zaščiti vse osebne podatke strank. tako po registraciji in opravljenem nakupu na spletni strani, tretja oseba ne more zlorabiti bančnih podatkov vaših strank, saj so slednji zakodirani.

Ponudniki gostovanja nudijo SSL certifikate zastonj že v osnovnih paketih

Zanesljivi ponudniki gostovanja, kot je na primer www.domenca.com, nudijo SSL certifikate že v osnovnih paketih gostovanja. To pomeni, da po izbiri gostovanja ne plačujete še dodatno za SSL certifikat vsak mesec. Priporočljivo je, da opravite celotno storitev pri enem ponudniku, torej na enem mestu izberete registracijo domene in spletnega gostovanja.

Plačljiv SSL certifikat z dodatnim preverjanjem
Poznamo tri vrste SSL certifikatov

Na ta način bo tudi ponudnik poskrbel za zaščito vašega spletnega mesta pred vdorom tretjih oseb. V primeru vdora in težav s spletno stranjo, pa ponudnik nudi tudi varnostno kopiranje vseh podatkov spletne strani. To pomeni, da bo spletno mesto hitro vzpostavljeno nazaj tudi v primeru vdora.

Tri vrste SSL certifikatov in kako izbrati pravega?

Primarno se SSL certifikati delijo na tri vrste:

  • Brezplačni,
  • Plačljiv SSL certifikat s preverjanjem domene (domain validation – DV),
  • Plačljiv SSL certifikat z dodatnim preverjanjem (extended validation oz. EV certifikat).

Brezplačni SSL Certifikat

Brezplačna različica se zanaša na avtomatično preverjanje lastništva domen. Pri tem uporabniku ni potrebno sodelovati v samem postopku preverjanja. Po kratkem preverjanju se v naslovni vrstici brskalnika pojavi ikona ključavnice, kar pomeni, da je povezava varna.

Video: Kako dobiti brezplačni SSL za spletno stran

Članki iz iste kategorije: