Registracija .hr domene

Ko se boste odločili, da svoje izdelke in storitve oziroma podjetje in znamko predstavite na spletu, je potrebno registrirati svojo domeno. Priporočljivo je, da ima vaša domena kratko in enostavno ime, po katerem vas bodo ljudje lahko prepoznali in bo predstavljalo vas.

Domena.
Domena.

Če se boste odločili, da bo vaša spletna stran le Slovenska, potem so za vas dovolj .hr domene (https://www.plus.hr), če pa se boste odločili tudi za tuji trg, pa boste potrebovali .eu in .com domene. Registracija domene .hr  je hitra in enostavna, namenjena za vsakogar, ki si želi postati prepoznaven tudi na spletu. Predno pa .hr domene registrirate pa je pomembno, da pred tem preverite proste domene, preden vas prehiti nekdo drug, vaša konkurenca.

Najbolj priljubljene so .eu, .com, .net, .org, .hr domene

Ko boste izbirali svojo domeno, je najbolj pomembno, da ta predstavlja vaše podjetje, vašo znamko, vaše storitve in predvsem vas. Da bodo ljudje ob točno vedeli o kom se govori, ko bodo slišali vaše domene. Nekateri se velikokrat odločijo registrirati več domen, predvsem podjetniki, ki poslujejo tako v Sloveniji, kot tudi tujini. Vsekakor pa je kljub temu pametna odločitev registrirati več domen z istim imenom. Tako lahko preprečite, da si kdo izbere enako ime, z drugačno končnico in vam s tem zmede stranke in hkrati tudi vas. Če le lahko, si registrirajte več domen, da preprečite te neprijetnosti in da nihče več ne bo mogel uporabiti vašega imena in vam povzročati težave.

Registracija .hr domene

Največ pozornosti pri registraciji domene namenite ravno končnicam, ki so najbolj pomembne. V tujini so predvsem poznane .com, .net, .eu, .org in v Sloveniji seveda .hr domene. Seveda so vam na voljo še številne druge končnice, kot so: .info, .mobi, .name in podobne. Ko pa boste izbiralo samo ime za registracijo, pa je najprej potrebno preveriti, če je to prosto in ga šele nato registrirati, ker drugače boste imeli težave z iskanjem novega imena ali pa z registracijo istega imena in drugačno končnico, kar lahko stranke hitro za vede. Ko domeno registrirate, ste njen lastnik le eno leto, ne za stalno in jo je seveda potrebno tudi podaljševati, ko vam poteče določeno obdobje. Plačilo .hr domene pa se lahko v Sloveniji opravi kar preko položnic, elektronskega bančništva ali pa Monete, medtem ko se morajo tuje domene plačati preko kreditnih kartic Visa, Master Card, PayPal in podobne.

Članki iz iste kategorije: