Je chromecast novi naj prijatelj za ljubitelje tehnologije?

Doba množičnih medijev ježe dolgo nazaj postala doba osebnih medijev – vsakdo lahko namreč naredi svoje lastne filmske posnetke, zapise ali glasbo, ter jih distribuira preko množice kanalov za komunikacijo. Pri tem vse bolj pridobiva veljavo mobilni telefon, ki je z uvedbo pametnih telefonov, ki imajo množico tehnološko dovršenih, sodobnih funkcij, postal za komuniciranje nepogrešljiv.

chromecast
V pametnem telefonu imamo tako rekoč vse, kar potrebujemo za zabavo in delo, kadar želimo to deliti, pa je tudi povsem enostavno. Je potrebno pošiljanje na računalnik? Vsekakor ne, kajti ljubitelji tehnologije so pred časom dobili napravico, ki vse skupaj še olajša in naredi še bolj moderno. Novi napravici se reče chromecast, njen izdelovalec je Google, na voljo pa vam je seveda tudi pri nas.

Novi chromecast

Chromecast je bil prvič v prodaji leta 2013, ko je takoj pošel, sedaj pa je na voljo novi chromecast, ki ponuja dve različici. Prva je klasična, druga pa avdio različica. In kaj nam ta naprava omogoča? Klasični novi chromecast vstavite v televizor, in že si lahko na njem neposredno predvajate vse, kar imate na svojem mobilnem telefonu. Avdio chromecast pa vstavite v svoj sistem ozvočenja, in iz telefona lahko takoj predvajate glasbo.

Komu je novi chromecast najbolj všeč?

Poleg tistih tehnoloških frikov, ki kupujejo nove elektronske napravice samo zato, da se lahko z njimi pohvalijo, ima novi chromecast zagotovo tudi veliko drugih uporabnikov. Kar priznajmo si, da ni med nami nikogar, kisi ne bi želel filma, ki ga ima shranjenega na telefonu, predvajati neposredno na televiziji. Ali pa chromecast priključiti na televizijo in na velikem ekranu prijateljem pokazati fotografije iz galerije telefona, pa tudi kak zanimiv posnetek, ki ga je naredil na dopustu? Vsekakor pa se lahko chromecast, ki meri le nekaj kubičnih centimetrov, priključi na televizijo tudi za druge potrebe, ki so bolj profesionalne. Telefon lahko namreč postane vaš »mini disk«, na katerem si shranite različne poslovne predstavitve, s chromecastom pa jih nato prikažete na zaslonu televizorja – in ničesar drugega ne potrebujete, nobenih dragih projektorjev!
Kaj pa avdio različica? Če imate doma hišni kino ali drugo dobro ozvočenje, vam lahko novi chromecast pomaga, da predvajate glasbo v profesionalnem zvoku. Pozabite na bluetooth zvočnike, ki so primerni le takrat,kadar so zaželite nekaj poslušanja glasbe – za pravo zabavo bo chromecast veliko boljši, glasba pa se bo slišala z vseh vetrov.

https://www.youtube.com/watch?v=17VQK6jBfQg

Članki iz iste kategorije: