Kakšno mora biti kopalniško pohištvo?

Pri izbiri pohištva za dom ali kakšen drug objekt je treba biti pozoren na vrsto dejavnikov. Zlasti tedaj, kadar izbran kos nameravamo postaviti v prostor, ki je nekoliko bolj zahteven. Med zahtevnejše prostore zagotovo sodi tudi kopalnica, v kateri se nahaja precej več vlage kot v drugih prostorih. Ravno zato mora biti kopalniško pohištvo še toliko previdneje izbrano.

Današnje kopalnice so videti povsem drugačne kot tiste v preteklosti. V njih se zato znajde veliko več različnih materialov kot nekoč. Tudi kopalniško pohištvo iz lesa v resnici ni več tabu.

Pohištvo za kopalnico iz naravnega materiala?

Sicer pa uporaba lesa v kopalnicah ni nova. Lesene kopalniške omarice in pulti so znani že od nekdaj. Nekoliko drugače je v primeru lesene talne obloge. Ta je v uporabi zadnji dve desetletji. V povezavi s tem je na trgu kar nekaj ponudbe. A preden se odločite za leseno kopalniško pohištvo, je treba vedeti kar nekaj zadev.

Zavedati se morate, da je les naravni material ki je torej živ in je zato nenehno v gibanju. To v praksi pomeni, da lahko prihaja do pojava manjših rež na stiku deščic. To je seveda posledica naravnega krčenja ter raztezanja lesa. Upoštevajte, da je kopalnica prostor, kje je nenehno prisotna voda. Posledično vas dimenzijska odstopanja posameznih deščic ne bi smela motiti in bi jih zato morali jemati kot samoumevne.

Kopalniška talna obloga iz lesa

Če si želite leseno talno oblogo tal v kopalnici, so za to primerne tropske vrste lesa.

Kabine za prhanje, ki so izdelane iz bolj kakovostnih materialov, so že na prvi pogled videti bolj luksuzne. Oglejte si kar 200 idej kopalniških kabin za prhanje.

Te so zaradi velike vsebnosti olja izjemno dobro odporne na vlago.

Članki iz iste kategorije: