Nasveti za izbiro hrane za mačke

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je hrana za mačke preprosta izbira, temu ni tako. Izbira prave blagovne znamke in okusa mačje hrane še zdaleč ni enostavna naloga. Police v prodajalnah z mačjo hrano so polne najrazličnejših vrst hrane. Na voljo so briketi za mačke, konzerve, priboljški in še bi lahko naštevali.

Ker je mačja hrana tako barvita in raznolika, je torej treba biti pri izbiri še toliko bolj premišljen. Predvsem pa je pomembno, da se prilagodite potrebam svoje mačke.

Briketirana mačja hrana

Najpreprostejša in najboljša hrana za mačke je zagotovo briketirana hrana. Ta namreč vsebuje čisto vse, kar mačka potrebuje. Vključuje meso, zelenjavo, sadje, vitamine, minerale in zelišča. Seveda je kakovost briketov za mačke lahko zelo različna. Odvisna je predvsem od razmerja sestavin in njihove kakovosti. To pa je v večji meri pogojeno tudi s samo ceno.

Top 7 najboljših suhih mačjih živil leta 2022

Na vsaki embalaži mačje hrane lahko preverite opis sestave mačje hrane. Sestavine so praviloma navedene po določenem vrstnem redu. Na začetku je zapisana tista surovina, ki jo hrana za mačke vsebuje največ.

Kakovosten in ugoden nakup hrane za živali

Poleg briketov in hrane iz konzerve boste svojemu kužku ali pa mački občasno želeli dati še kakšen priboljšek za pse ali mačke. Odlična izbira so tudi papaline oziroma posušene ribice, saj živali omogočajo številna koristna hranila.

Hrana za mačke
Hrana za mačke in pse je na voljo v veliko spletnih trgovinah

Vso hrano za hišne ljubljenčke lahko kupite v izbrani trgovini za mali živali. To lahko najdete tudi na spletu in tako hrano za svoje kosmatinčke naročate preko njega. Običajno je spletno nakupovanje cenovno dostopnejše, kljub temu da so izdelki visoke kakovosti. Za dodatna vprašanja so vam na voljo prodajalci po telefonu ali preko elektronske pošte.

Članki iz iste kategorije: