Zdrava pasja hrana za našega kosmatinca

Vsaka hrana pri pripravi izgubi nekaj svoje vsebinske vrednosti. Pri kuhanju, pečenju, cvrtju ipd. se pri visokih temperaturah uniči del hranilnih snovi. Enako pa velja za pasjo hrano, saj je pripravljena pri več kot 150° stopinj Celzija. To je idealna temperatura, da se uničijo vse škodljive bakterije in druge nevarnosti. Na žalost pa se obenem uniči velika količina mineralov in vitaminov, ki so izredno zdravilni za našega kužka. Večina briketov za pse tako ne vsebuje dovolj hranil, zato jih moramo našemu kužku ponuditi količinsko več. Pri tem pa obremenjujemo njegovo prebavo, da ga uspešno nahranimo.

Pasja hrana
Hladno stiskani pasji briketi so po sestavi drugačni od navadnih

Hladno stiskani briketi za pse so pripravljeni pri zelo nizki temperaturi. Ta sega nekje med 40-80° stopinj Celzija. Tako se ohrani več kot 80% vseh hranilnih snovi v hrani. Obenem pa se pri njenem pakiranju ne uporabljajo škodljivi dodatki, ki vznemirijo pasjo prebavo.

Naravna hrana za pse zagotavlja boljšo prebavo

Hladno stiskani pasji briketi so po sestavi drugačni od navadnih. Ker se prebavljajo počasneje, je manjša verjetnost, da bo naš kuža izkusil napihnjenost ali želodčne težave. Tako se zavaruje prebavni trak in želodec pred številnimi težavami. Ker se hranila izpuščajo počasneje, jih bo prebavni sistem našega psa veliko bolj učinkovito vsrkal oziroma izrabil. To pa se bo poznalo v veliko višjem nivoju energije, močnejšem imunskem sistemu ter boljšem razpoloženju kužka.

Najboljši vodnik po hladno stiskani pasji hrani

Hladno stiskana pasja hrana je tudi primerna za starejše in pse z občutljivo prebavo. Ker manj obremenjujejo želodec in se bolj učinkovito prebavijo, tudi podaljšajo njihovo življenjsko dobo. Vsebujejo visok nivo številnih hranil, kot so:

  • Anti-oksidanti
  • Encimi
  • Vitamini
  • Minerali

Članki iz iste kategorije: