Odkrijte skrite dragulje Tokia

Še en kipec Hachiko 

Kip najbolj priljubljenega psa v Tokiu na Japonskem je že od nekdaj idealno zbirališče v mestu Shibuya. Toda zaradi izjemne ljubezni mesta do Hachika se zdi, da samo en kip ni dovolj. V spomin na njegovo 80. obletnico smrti so s pomočjo donacij postavili še en kip v kampusu Univerze v Tokiu, tik ob parku Ueno. 

Najbolj znan pes, ki je kdaj živel

Hidesaburo Ueno, lastnik Hachika, je bil nekoč profesor na univerzi in se je vsak dan vračal domov na postajo Shibuya, kjer ga je vsak večer čakal njegov ljubljeni kosmatinec. Ko je Ueno leta 1925 umrl, ga je po legendi zvesti pes čakal še naslednjih deset let, vse do njegovih zadnjih trenutkov leta 1935. Še dobro, da se je zgodba srečno končala, saj novi kip odraža ponovno srečanje med gospodarjem in njegovim zvestim psom. Je lahko še kaj boljšega od tega? 

Tempelj Kaneiji v mestu Ueno Daibutsu 

V templju Kaneiji, ki se nahaja v parku Ueno, se nahaja Veliki hrib Bude ali Daibutsu Yama in impresiven Budov kip. Kip Ueno Daibutsu izvira že iz leta 1631, ogromen obraz Bude pa mirno sedi v parku. Prvotna glava kipa se je prevrnila leta 1923 med velikim potresom Kanto, njegovo telo  pa so med drugo svetovno vojno stalili za kovino, zaradi česar je ostal le obraz. Izkoristite priložnost, da se mu približate in si ogledate podrobnosti in linije njegovih ust. 

Tempelj Kaneiji v Tokiu v češnjevem cvetu

Destiny Lofts Mitaka 

Stanovanjska stavba, ki sta jo leta 2005 ustvarila umetnika in arhitekta Madeline Gins in Shusaku Arakawa, je bila zgrajena z namenom pomagati ljudem pri doseganju dolgoživosti. Pisatelj Setouchi Jakuchou jo je poimenoval ultrakromatična hiša neumrljivosti. V stavbi je 9 enot in 14 različnih barv. Navdih zanjo je bila Helen Keller, zato vključuje funkcije, namenjene ljudem z določenimi fizičnimi sposobnostmi. Obstajajo na primer prostori, ki so bolj primerni za otroke kot za odrasle. Na voljo so ogledi in enote za dolgoročno in kratkoročno bivanje. 

Gotokuji 

Iz mačjega templja naj bi izviral maneki neko, priljubljena japonska mačka, ki vabi k sebi in je simbol sreče. Na prvi pogled v Gotokuji morda ne boste opazili nič posebnega, dokler ne boste videli velike vojske mačjih figuric, ki stojijo v kotu tik ob templju.

Članki iz iste kategorije: