Snežne razmere Rogla

Rogla je 1517 m visoka gora na Zreškem Pohorju in spada v občino Zreče.

rogla

Je priljubljeno smučarsko središče, ki nikoli ne razočara in zadovolji še tako zahtevne goste. O tem pričajo številna domača in mednarodna priznanja in zadovoljni gosti, ki se redno vračajo. Poleg naravnega snega, imajo tam tudi moderne sisteme umetnega zasneževanja, kar zagotavlja smučarske užitke od pozne jeseni do zgodnje pomladi.Smučarjem zagotavljajo najmanj 100 dni smučanja na lepo urejenih smučiščih, kjer najdejo svoj prostor smučarji začetniki, rekreativci, vrhunski smučarji in tekmovalci. Na razpolago je 11 vlečnic, 2 štiri sedežnici in več deset kilometrih urejenih prog za smučarje tekače. Posebno doživetje je od četrtka do nedelje nočna smuka na osvetljenih smučiščih Košuta in Jasna. V Fun Parku Rogla pa uživajo tisti, ki želijo doživeti kaj posebnega, andrenalinskega, kjer se nahaja poligon za free style smučarje in deskarje. Če ste začetniki, pa je za vas organizirana šola začetnega in nadaljevalnega smučanja, ki vas bo na prijeten način vpeljala v smučarske spretnosti in obvladovanje strmin.

Za ugodno smučanje pa morajo obstajati ugodne snežne razmere na Rogli.Te nam posredujejo vremenoslovci na spletu in v poročilih in vredno jim je prisluhniti in jih upoštevati, saj bomo le tako resnično uživali na belih strminah.Najlepše je, ko smučamo v soncu in so temperature ugodne, sneg pod nami pa je trd in zagotavlja nepozabno in dobro smuko.To so res idealni pogoji, ki pa žal niso stalnica in velikokrat se zgodi, da smučamo v megli in snežnih padavinah in tedaj moramo biti še posebno pozorni, da ne zgrešimo proge in da ne pademo in se poškoduejmo. Na smućišču nas lahko preseneti ledeni dež in nastopi poledica, ki je izredno nevarna in velikokrat je že prišlo do neljubih zlomov v takšnih razmerah.V lepem vremenu pa nas na Rogli čaka veliko lepega, zabavnega in stari in mladi so tam stalni gosti, saj jih zelo razvajajo in jim ponujajo najboljše. Gosti lahko bivajo v hotelih, apartmajih in pri zasebnikih, povsod bodo lepo sprejeti in se bodo počutili kot doma.

Ko se podamo na lep zimski dan, seveda v prijetni družbi, na Štajersko, na Roglo, je dobro, da vemo, kakšne so tam vremenske razmere, da ne bomo ob prihodu presenečeni in ne bo možno smučanje in se bomo morali vrniti nazaj in bo naša pot zaman.Torej moramo že dan pred našim odhodom na bele stmine vedeti, ali pada sneg, toča, če je megleno in vetrovno in skladno z vremensko napobedjo se bomo znali tudi ptavilno obleči in vzeti s seboj tudi nekaj za preobleči. Zato obvezno poiščimo informacije, kakšne so razmere. Obstaja pa tudi direktni telefon, ki se imenuje Snežni telefon, ki nam bo odgovoril na vsa naša vprašanja povezana z zimskimi razmerami in vremensko napovedjo.Nič nas ne sme presenetiti in na vse moramo biti pripravljeni, a vsekakor je bolje, da smučamo v lepem, stabilnem in sončnem vremenu, ki veliko obeta in nas ne bo razočaral.S seboj vzemimo le ustrezno opremo in zvrhan koš dobre volje in smeha, ki ga ne preženejo manj obetavne snežne razmere, ki lahko nastopijo nenapovedano..

Članki iz iste kategorije: