Profesionalna sanacija kanalizacije

Pravijo, da je kanalizacija predpogoj za sodobno civilizacijo – in morda je res tako, saj si sodobnega načina bivanja ne moremo predstavljati brez nje. To bi pomenilo tako neprijeten vonj kot umazanijo, vpliv pa bi se poznal tako na okolju kot na zdravju ljudi.sanacija kanalizacijeČe je kanalizacija predpogoj za sodoben svet, potem je vsekakor težko razumeti, daje tudi pri nas še vedno mnogo gospodinjstev, kjer niso priključeni na javno kanalizacijsko omrežje. A vendar se situacija na tem področju izboljšuje, kjer javno omrežje ni dostopno, pa za odpadne vode skrbijo po novem z malimi čistilnimi napravami, pred tem pa so se uporabljale greznice.

Kanalizacija – čiščenje in sanacija

Na »gospodinjskem« nivoju torej lahko govorimo o greznicah, malih čistilnih napravah in priključkih na kanalizacijsko omrežje, v vseh primerih pa sta potrebna tako vzdrževanje kot sanacija kanalizacije. Greznice in male čistilne naprave morajo za to usposobljena in licencirana komunalna podjetja prazniti ter čistiti v skladu z zakonodajo, prav tako pa skrbeti za odvoz na čistilne naprave. Dostikrat pa je potrebna tudi sama sanacija kanalizacije v smislu popravil in menjave hišne napeljave. Kadar pride do zamašitve cevi ali drugih naprav še na področju, ki spada pod gospodinjstvo, torej pred priključkom na javni sistem, mora za to poskrbeti lastnik objekta sam. In da je sanacija kanalizacije oziroma napeljave čim hitrejša in čim cenejša, velja najeti podjetje, ki lahko pregleda napeljavo s sodobno tehnologijo. Povedano preprosto: zakaj bi prekopali pol vrta in razbili vsa tla, če se lahko mesto težave odkrije povsem natančno?
Tudi na področju javnega kanalizacijskega sistema se pogosto pojavljajo težave. Kljub temu, da lokalna komunalna podjetja redno skrbijo za enostavno čiščenje kanalizacije in za vzdrževanje, se namreč lahko zgodi, da pride do napak pri delovanju. Tudi v tem primeru velja, da ta najamejo specializirana podjetja, ki se ukvarjajo s sanacijo kanalizacije. Povsem nepotrebno je namreč dolgo in umazano delo, ko se odkriva na primer mesto, kjer je cev počena ali neprehodna. Kako se s tem spopadejo profesionalci za sanacijo kanalizacije s sodobnimi pripomočki? Povsem enostavno – v kanalizacijo vstavijo daljinsko vodeno vozilo s kamero, s katerim je mogoče sistem odlično pregledati in tako povsem jasno odkriti, kje se nahaja težava.

Sanacija kanalizacije in preventiva

Da je potrebna sanacija kanalizacije je pogosto žal krivo slabo vzdrževanje. Marsikatero lokalno komunalno podjetje, ki skrbi za javno kanalizacijo, namreč za vzdrževanje in čiščenje ni niti dovolj usposobljeno niti za to delo nima primerne tehnologije, zato je vsekakor najbolje, da za vzdrževanje v rednih intervalih, na primer vsaj vsako pomlad, najamejo specializirano podjetje kot je na primer Komunala Mežan – ta ima na voljo najboljše strokovnjake in tudi najboljšo tehnično opremo za takšna dela, s tem pa se poskrbi, da do težav oziroma potrebe po sanaciji kanalizacije sploh ne pride.

https://www.youtube.com/watch?v=jbWYVKujZKU

Članki iz iste kategorije: