Gostovanje spletnih strani in varnostni protokol

Deljeno gostovanje je cenovno ugodno

Dandanes je v obstoju še vedno veliko različnih spletnih strani, ki uporabljajo deljeno gostovanje. To je strežnik, ki poganja več sto ali tisoč različnih spletnih strani. Vsaka stran ima svojega uporabnika oziroma administratorja, ki skrbi za njeno delovanje. Sam strežnik pa deli zmogljivost procesorja in pasovne širine v realnem času stranem, ki ju najbolj potrebujejo. 

Prednosti deljenega gostovanja spletnih strani so:

  • Nizka cena najema strežnika
  • Dovolj zmogljiv način poganjanja manjših spletnih strani
  • Možnost uporabe SSL certifikata

Deljen način gostovanja spletnih strani pa ni primeren za večje spletne trgovine in projekte, kjer se moramo vedno zanašati na hitro delovanje naše strani. Slabost omenjenega strežnika je ta, da ob velikem obisku nekaterih spletnih strani, druge začnejo delati počasi. Za tak način delovanja je zadolžena alokacija sredstev strežnika, ki niso namenjene v neki meri samo določenemu uporabniku, ampak celotni skupini lastnikov domen, ki se na njem nahajajo.

Naša spletna stran lahko uporablja SSL certifikat, neglede na strežnik na katerem se nahaja. Mogoče ga je namestiti na deljene, virtualne, namenske in druge strežnike.

Virtualno VPS gostovanje je izredno prilagodljivo

Zadnja leta je vedno bolj popularen virtualen način gostovanja spletnih strani. Omogoča nam zakup zmogljivosti strežnika. Tako vedno lahko računamo na razpoložljive zmogljivosti, ki so:

  • Moč in število jeder procesorja
  • Pasovna širina
  • Velikost razpoložljivega prostora na trdem disku ali SSD-ju

SSL certifikat je mogoče namestiti na vse strežnike

Naša spletna stran lahko uporablja SSL certifikat, neglede na strežnik na katerem se nahaja. Mogoče ga je namestiti na deljene, virtualne, namenske in druge strežnike. To lahko storimo sami, ali pa zaprosimo administratorje oziroma ponudnika gostovanja, da to stori za nas. Uporaba standardnega SSL certifikata je brezplačna. Namestiti ga je možno v nekaj trenutkih. Za dodatna tehnična vprašanja in pomoč pa je najbolje, da za to zaprosimo izkušenega tehnika oziroma administratorja.

Članki iz iste kategorije: