Velika izbira letnih gum za naša vozila

Če bi naključno množico ljudi vprašali, kateri avtodeli so najbolj pomembni in je od njih odvisna tudi varnost v cestnem prometu, bi večina verjetno odgovorila, da so to avtomobilske gume. To zagotovo povsem drži in na to, kako zelo pomembne so, nas vseskozi opozarjajo tudi različni mediji. Sploh pa v vremenskem obdobju, ki ima velik vpliv tudi na ceste.

Avtomobilske gume na splošno delimo na letne gume in na zimske gume. Za njih pa je najbolj pomembno, da so izdelki vrhunskih proizvajalcev, ki vse svoje izdelke, v tem primeru gume, pred postavitvijo na prodajne police tudi primerno testirajo. Naslednji pomemben korak pa je ta, da najdemo mesto nakupa, kjer se take gume tudi nahajajo. Pri nas je take ponudbe kar nekaj, najbolj bogata in tudi pestra pa se nahaja na spletnih prodajnih policah izjemno priznanega podjetja, ki se imenuje Silux. Zanj je značilno tudi to, da svojim obiskovalcem omogoča zelo dobro uporabniško izkušnjo, zato lahko med številnimi izdelki za avte v najkrajšem možnem času najdejo tudi gume, ki jih želijo kupiti za svoje avtomobile.

V nadaljevanju vam bomo predstavili, kaj je najbolj pomembno, ko nakupujemo letne gume za avto.

Gume za daljšo dobo uporabe

Če je prišel čas za nakup novih letnih gum za avto, potem se bomo zagotovo odpravili v spletno trgovino podjetja Silux. Na tem mestu se bomo srečali z gumami, za katere je značilno, da so zelo kakovostne in da imajo kot take tudi daljšo dobo uporabe. Ker se pri nakupovanju takih gum držimo tudi vseh prepisanih zakonov, se moramo osredotočati na tiste, ki imajo najmanj 1,6 milimetra profila. Že pred nakupom si je torej potrebno zelo natančno in tudi preudarno ogledati letne gume za avto, ki bodo na našem vozilu zdržale čim dlje časa in nam tako omogočale povsem varno vožnjo.

Na voljo so številni modeli različnih proizvajalcev

Letne gume za avto se na spletnih prodajnih policah pojavljajo v vseh možnih različicah. To je v veliki meri odvisno tudi of modelov različnih proizvajalcev. Avtomobilske letne gume zato lahko na tem mestu dobimo v različnih premerih. Izbiramo lahko med takimi, ki imajo premer, ki je manjši od 13 col in tudi med takimi, kjer imajo letne gume premer veliko večji premer, od 20 col dalje. Vsekakor pa se letne gume za avtomobil med seboj razlikujejo še po širini, preseku, indeksu nosilnosti, hitostnemu razred, vsekakor pa tudi po namenskosti.

Primerjava z zimskimi gumami

Za vse tiste, ki ne vedo, kakšna je razlika med letnimi in zimskimi gumami za avte, naj povemo, da je razliko najlaže občutiti tako, da se tovrstnih gum kar dotaknemo. Za letne gume za avto je namreč značilno, da so veliko bolj mehke kot pa zimske oziroma celoletne. Posledično nam omogočajo tudi boljši oprijem cestišča.

Prodajalci gum in tudi mnoge druge osebe pa nas ves čas opozarjajo na to, kako zelo nevarno se je na cesti voziti z obrabljenimi gumami. Ker je v takem primeru profil letnih gum veliko manjši, njihova tekalna površina ne zmore več odvajati vode. Še posebej so take avtomobilske gume za avto nevarne v dežju.

Redna menjava letnih gum

Letne gume za avto je potrebno redno menjavati. Pri tem je potrebno paziti, da se povsem ujemajo s premerom, ki ga podpira naše vozilo. Letne pnevmatike, ki imajo premer do 13 col, so namenjene le osebnim ali poltovornim vozilom. Pri večjih premerih pa so lahko letne pnevmatike namenjene terenskim vozilom in tudi na primer štirikolesnikom na pogon.

V nadaljevanju je posebej važno tudi to, da se letne gume za avto ujemajo tudi s tipom našega vozila. Obenem je tu pomemben tudi indeks nosilnosti in hitrostni razred.

Silux nam vedno stoji ob strani

Žal pa se pogosto dogaja, da marsikatera oseba pri nakupovanju letnih gum nima prav veliko znanja ter izkušenj na tem področju. Če ob sebi nima nikogar, ki bi ji primerno pomagal in svetoval, se lahko povsem brezskrbno obrne na prodajalce podjetja Silux. Ti nam z veseljem pomagajo in nam tudi svetujejo pri izbiri letnih in tudi drugih vrst gum za naš avto. Lahko jih obiščemo v njihovih fizičnih prostorih ali pa jih pokličemo po telefonu. Ena od dobrih možnosti je tudi ta, da jim napišemo mail, v katerem jim postavimo vsa pomembna vprašanja, ki se na primer navezujejo na letne gume za avto.

Članki iz iste kategorije: