Vrste navigacijskih naprav za naše vozilo

Vgrajeni sistemi navigacije v našem avtomobilu

Nekateri novejši avti imajo že vgrajeno navigacijsko napravo v armaturni plošči. Je del celotnega računalniškega sistema v našem vozilu. Nudi nam zelo natančno orientacijo, neglede na to, kje se znajdemo. Njeno natančnost določa močna antena in povezanost s sateliti. Je pa res, da kljub svoji uporabnosti, mnogi vozniki raje uporabljajo alternativne sisteme za navigacijo. To pa zato, ker je pogosto potrebno vzdrževanje omenjene navigacijske naprave s posodobitvami, ki jih pridobimo na uradnem servisu za naše vozilo. Te pa so lahko dokaj drage in nam ne nudijo bistveno večje funkcionalnosti, kot če uporabljamo navigacijo na našem Android ali iOS telefonu.

Moderni mobilni telefoni so povezujejo s satelitskim sistemom za natančno določanje našega položaja. To sposobnost lahko izkoristimo tako, da na telefon namestimo GPS aplikacijo.

Navigacija za mobilni telefon je izredno natančna

Moderni mobilni telefoni so povezujejo s satelitskim sistemom za natančno določanje našega položaja. To sposobnost lahko izkoristimo tako, da na telefon namestimo GPS aplikacijo. Tako bomo svoj telefon spremenili v mobilno navigacijsko napravo, ki je idealna za vse voznike motornih vozil. Telefon lahko namestimo na vetrobransko steklo, zračnike in armaturno ploščo. Seveda bomo za to potrebovali primeren nosilec. Nikoli ni priporočljivo telefon uporabljati tako, da ga imamo na sopotnikovem sedežu. S tem se nam osredotočenost na cestišče zniža, saj moramo vedno znova preusmerjati pozornost.

Mobilni telefon in držalo oziroma nosilec

Pri uporabi mobilnega telefona kot sistema GPS je pomembno, da vedno uporabljamo nosilec. Med vožnjo bomo bolj osredotočeni na cestišče, saj se bo telefon nahajal na armaturni plošči ali vetrobranskem steklu. S tem se izognemo, da bi morali odvrniti pogled od ceste pred nami. Tako varujemo sebe in druge udeležence v prometu.

Uporaba nosilca za mobilni telefon pa je tudi priročna, zaradi funkcionalnosti, ki nam jo nudi. Nekateri nosilci vsebujejo polnilec za naš telefon preko kabla ali brezžične povezave. Če bomo uporabljali nosilec, bomo tudi veliko lažje odgovorili na telefonski klic ali nastavili potek poti.

Članki iz iste kategorije: